default-image

Πρωτιά ΑΠΟΕΛ με το… χέρι του Πιέρου Σωτηρίου

Ποδόσφαιρο
Πρωτιά ΑΠΟΕΛ με το… χέρι του Πιέρου Σωτηρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο ΑΠΟΕΛ, με το γκολ του Πιέρου Σωτηρίου, επικράτησε με 1-0 της Γιουνγκ Μπόις και είναι μόνος πρώτος στο 2ο όμιλο του Europa League, δύο βαθμούς πάνω από τον Ολυμπιακό.

Για τον εαυτό του, αλλά και τον Ολυμπιακό... λειτούργησε ο ΑΠΟΕΛ κόντρα στη Γιουνγκ Μπόις, καθώς οι Κύπριοι επικράτησαν 1-0 των Ελβετών, παραμένοντας στην πρώτη θέση του 2ου ομίλου και παράλληλα ανοίγοντας το δρόμο στους «ερυθρόλευκους».

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι Κύπριοι ήταν πολύ επιθετικοί και αναζήτησαν έντονα το γκολ που θα τους άνοιγε το δρόμο της νίκης, ωστόσο αυτό προκάλεσε πολλά κενά στην άμυνα που λίγο έλειψε να τα πληρώσει.

Συγκεκριμένα , στο 6' ο Βάτερμαν πραγματοποίησε σπουδαία επέμβαση σε κεφαλιά του Οαρό, κρατώντας το μηδέν για τους γηπεδούχους.

Η πρώτη πραγματικά σπουδαία ευκαιρία για τους Κύπριους ήρθε στο 30' με τον Πιέρο να κάνει την προβολή έπειτα από σέντρα του Αλωνεύτη, αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και πέρασε άουτ.

Στο β' μέρος οι Ελβετοί είχαν ισορροπήσει πλήρως το ματς, αλλά η ενέργεια του Μπαμπού στο 67' έγειρε οριστικά την πλάστιγγα στο μέρος των Κύπριων. Ο παίκτης της Γιουνγκ Μπόις έκανε ένα πολύ δυνατό φάουλ στον Καρλάο και αντίκρισε την κόκκινη κάρτα.

Σε εκείνο το σημείο η αυτοπεποίθηση του ΑΠΟΕΛ ανέβηκε και τελικά στο 69', ο Πιέρος Σωτηρίου έβαλε το γκολ με υπέροχη ατομική ενέργεια, αλλά πρέπει να τονιστεί ότι η φάση για τον Κύπριο φορ ξεκίνησε αφού ο ίδιος κοντρόλαρε με το χέρι.

Στα υπόλοιπα λεπτά, οι Κύπριοι απλά διαχειρίστηκαν την κατάσταση κρατώντας το υπέρ τους αποτέλεσμα μέχρι τη λήξη.

ΑΠΟΕΛ: Βάτερμαν, Μιλάνοφ, Ανιάκι Αστίθ, Καρλάο, Ρομπέρτο Λάγο, Νούνο Μοράις, Βινίσιους, Ρενάν Μπρεσάν (59' Μπερτόγλιο), Εφραίμ, Αλωνεύτης (67' Γιαννιώτας), Σωτηρίου.

ΓΙΟΥΝΓΚ ΜΠΟΪΣ: Μβογκό, Σούτερ, Βον Μπέργκεν, Νούχου, Λέτσιακς, Ζακαριά (80' Μπερτόνε), Σανογκό, Σικ, Ραβέ, Οαρό, Κούμπο (80' Μίκαελ Φρε).

*κόκκινη 67' Εμ'Μπαμπού

Η 4η αγωνιστική του 2ου ομίλου:

Αστάνα - Ολυμπιακός 1-1 (8' Ντεσπότοβιτς / 29' Σεμπά)

ΑΠΟΕΛ - Γιουνγκ Μπόις 1-0 (69' Σωτηρίου)

Η βαθμολογία

1. ΑΠΟΕΛ 9 (5-4)

2. Ολυμπιακός 7 (6-3)

3. Γιουνγκ Μπόις 4 (3-3)

4. Αστάνα 2 (3-7)

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής (24/11)

Αστάνα - ΑΠΟΕΛ (18:00)

Ολυμπιακός - Γιούνγκ Μπόις (22:05)

Πηγή: sportfm.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News