default-image

Πανελλαδική συγκέντρωση ... για Κοντονή, οργανώνουν οι Ενώσεις!

Ποδόσφαιρο
Πανελλαδική συγκέντρωση ... για Κοντονή, οργανώνουν οι Ενώσεις!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Μεγάλη κινητοποίηση ετοιμάζουν οι Ποδοσφαιρικές Ενώσεις της χώρας, χωρίς διαχωρισμούς σε «παρατάξεις», αφού οργανώνουν τις αμέσως προσεχείς ημέρες πανελλαδική συγκέντρωση προκειμένου να αντιδράσουν στις μεθοδεύσεις Κοντονή.

Ο συνδυασμός της επιλογής του υφυπουργού, για ελεγχόμενη "Επιτροπή Εξομάλυνσης", με το αθλητικό νομοσχέδιο, συν την χθεσινή τροπολογία που έφερε στη Βουλή, κυριολεκτικά δυναμιτίζουν την ύπαρξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου. Οι παράγοντες των ΕΠΣ έχουν δει ότι το εκλογικό σύστημα που ετοιμάζεται με τη συνέργεια των ελεγχόμενων από το υφυπουργείο «δοτούς» κυβερνήτες της Ομοσπονδίας, τους μειώνει τις ψήφους, ενώ ο όρος μη συνύπαρξης μελών ΔΣ ΕΠΣ σε ΔΣ της ΕΠΟ, τους αφανίζει από τον χάρτη. Ένας ικανός πρόεδρος ΕΠΣ, θα πρέπει να παραιτηθεί για να δηλώσει υποψηφιότητα σε εκλογές του ΔΣ της ΕΠΟ, που σημαίνει ότι μετά την τετραετία του στο Γουδί, θα εξαφανίζεται αυτομάτως, αφού ήδη στην περιοχή του, θα είναι άλλος και όλοι θα γίνονται έρμαια των μεγαλοπαραγόντων του επαγγελματικού πρωταθλήματος!

Διαβάστε ακόμη: Τζωρτζογλου: Ο Κοντονής θέλει να αλώσει το ποδόσφαιρο

Πολλοί αμφιβάλλουν αν ο πρόεδρος της FIFA Τζιάννι Ινφαντίνο, είναι ενήμερος για όσα παίζονται τώρα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ για τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη και στις σχέσεις του με τον κ. Κοντονή, υπάρχει μεγάλη καχυποψία.

Ο «Γκουρού» μας λέει, ότι ενδέχεται να υπάρξει προσβολή στην Δικαιοσύνη, για την τροπολογία του κ. Κοντονή ή από μεμονωμένη ΕΠΣ ή σαν συνολική απόφαση στη συγκέντρωση των Ενώσεων, καθώς κρίνουν ότι αυτό που κάνει ο υφυπουργός είναι «παράνομο και παράτυπο».

«Θα συμβεί ότι και με το Νόμο Παπά για τα τηλεοπτικά», σχολίαζαν χθες αρκετοί παράγοντες, αλλά ο Τζώρτζογλου ήταν αυτός που βγήκε και το είπε δημόσια, στον σταθμό που μάλλον ακούει ο Σαββίδης στη Θεσσαλονίκη!

Οι αντιδράσεις περιλαμβάνουν επίσης και τη διάρθρωση στην Επιτροπή Εξομάλυνσης, αφού από τους έξι, οι τρεις είναι άμεσα του περιβάλλοντος Κοντονή, συν τον παρείσακτο «πρώην» σύμβουλο του Ιάκωβο Φιλιππούση το όνομα του οποίου δεν περιλαμβάνεται σε κανένα έγγραφο της FIFA.

«Θα αισθανθούν την δυναμική των Ενώσεων σε λίγες μέρες», επιμένουν και από τις δύο παρατάξεις της ΕΠΟ.

Χθες πάντως μπροστά σε μια «ετσιθελική» απόφαση η νέα ΚΕΔ αναγκάσθηκε να αλλάξει ρότα και να ακολουθήσει το καταστατικό της ΕΠΟ, ορίζοντας τεστ για τους διαιτητές που προορίζονται για τους "δικούς" της πίνακες.

Ο ΟΦΗ έχει ήδη δύο μη καλές διαιτησίες σε πρωτάθλημα και κύπελλο και χθες του όρισαν διαιτητή... από τη Γ΄εθνική και δη τον Παναγιώτοπουλο (Αιτ/νιας). Προβλέπεται ωστόσο από τον κανονισμό ο ορισμός διαιτητή της Γ' Εθνικής στη Football League. (Άρθρο 36, παράγραφος 3,3). Το θέμα είναι τι είδους διαιτησία θα δούμε, στο "Γεντί Κουλέ"…

Από τα "σφηνάκια"σχόλια" της Πέμπτης 3/11/16

Όποιος άκουσε τον Νίκο Αναστόπουλο να μιλάει σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης μετά το 1-1 του Άρη στην πρεμιέρα, μπορεί να καταλάβει σε όλες τις διαστάσεις τι σημαίνει πίεση σε μια ομάδα που έχει το όνομα και έχει ρίξει το χρήμα για να ανέβει κατηγορία. Πρόκειται για περιπτώσεις όπου η κριτική ξεπερνά το θεμιτό και καλό για την ομάδα και φτάνει στα άκρα. Η ισοπαλία του "ακριβοπληρωμένου" Άρη έδωσε το ερέθισμα και σε πολλούς φίλους του ΟΦΗ να σκεφτούν πως η εκκίνηση απαιτεί από την πλευρά τους στήριξη της ομάδας, προκειμένου να μπει σε μια τροχιά στο πρωτάθλημα. Με τα δύο συνεχή ματς στο "Γεντί Κουλέ" να είναι νικηφόρα.  

«Βλέπετε εσείς έτοιμη ομάδα; Είναι τα Τρίκαλα; Ο Απόλλων; Ο ΟΦΗ; Η Λαμία; Πώς έχουμε απαίτηση στον Άρη να τα κάνουμε όλα από τη μια μέρα στην άλλη...», είπε κάποια στιγμή ο "αλενατόερε" και έχει δίκιο. Το ίδιο συνέβη και στην αρχή του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, όπου οι μικρότεροι τρώγανε εύκολα τα γκολ, αλλά μετά από λίγα παιχνίδια έδεσαν και έγιναν σκληρά καρύδια.  «Καμία ομάδα στην Ελλάδα δεν είναι έτοιμη. Βλέπετε εσείς κάποια ομάδα να είναι έτοιμη να... ρίχνει 3-4 γκολ σε κάθε αγώνα;», είπε ακόμη, για να προσθέσει, κόντρα σε κείνους που τον πολεμούν: «Οι πονηροί θα κλαίνε στις 10 Ιουνίου»!

Ο Γιώργος Βαζάκας επίσης είχε επισημάνει στις δηλώσεις του, όταν ήλθε με την Καλλονή για το φιλικό παιχνίδι με τον ΟΦΗ, να μην υπολογίζουμε μόνο τις ομάδες που έχουν όνομα (ΟΦΗ, Άρης, Απόλλων) ή άλλες που περιγράφονται ως διεκδικήτριες. «Στο πρωτάθλημα θα ξεπεταχθούν κι άλλες που δεν τις υπολογίζουν στα σενάριά τους». Έδωσε μάλιστα τη σύσταση να κοιτάξουμε να δούμε τι μπορεί να κάνει ο Αγροτικός Αστέρας. Δε χρειάστηκε να κοιτάξουμε. Μόνος του ο Αγροτικός Αστέρας έκανε μέγα κρότο στην πρεμιέρα, με το 3-1 επί των φιλόδοξων Τρικάλων, κάνοντας μάλιστα τον Γιαλιά να εκτίθεται με τις αντιδράσεις του επειδή έχασε. Μια συμπεριφορά βέβαια που σε μια κανονική χώρα θα μπορούσε να εγείρει και θέμα αντίδρασης άλλου τύπου, για τέτοια φαινόμενα.

Εύλογα ορθές οι επισημάνσεις και οι παροτρύνσεις της διοίκησης της ΠΑΕ ΟΦΗ για την πρεμιέρα στο "Γεντί Κουλέ". Η κερκίδα "6" μπορεί να αποτελέσει το υπόδειγμα, καθώς αφιερώνεται στους αθλητές στους συλλόγους και στο διαρκές άνοιγμα της ομάδας στα σχολεία. Σωστό και αυτό το μέγα φαινόμενο με τους "τζαμπατζήδες", όπως και η νοοτροπία ποιος και πού κάθεται ανάλογα με το εισιτήριό του.

Στ. Μ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News