default-image

Στη φυλακή οι 8 του κυκλώματος προώθησης μεταναστών

Κρήτη
Στη φυλακή οι 8 του κυκλώματος προώθησης μεταναστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την προσωρινή κράτηση και των 8 φερόμενων μελών του κυκλώματος παράνομης προώθησης μεταναστών από την Ελλάδα σε ευρωπαϊκές χώρες, αποφάσισε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης  ο ανακριτής Ηρακλείου, με τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Εισαγγελέας είχε ασκήσει κακουργηματικές διώξεις σε βάρος 10 εκ των συνολικά 11 συλληφθέντων για την υπόθεση.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΚΥΚΛΩΜΑΤΟΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Την Πέμπτη απολογήθηκαν οι 8 από αυτούς, καθώς οι υπόλοιποι δύο -που μεταφέρθηκαν από τη Θεσσαλονίκη στο Ηράκλειο μια μέρα μετά τους συγκατηγορούμενούς τους- αναμένεται να διαβούν το κατώφλι του ανακριτή, την Παρασκευή (4/11).

«Υπήρξε μαζοποίηση της ποινικής μεταχείρισης η οποία, τρόπο τινά, είναι δικαιολογημένη  λόγω του υπερβολικού όγκου της δικογραφίας, σε συνδυασμό με τον ελάχιστο χρόνο που δίδεται οικονομικά στους παράγοντες της ποινικής διαδικασίας. Είμαι πεπεισμένος, ωστόσο, ότι στην πορεία της ανακρίσεως, θα τοποθετηθούν οι ευθύνες ενός εκάστου στο ποινικό επίπεδο που τους αντιστοιχεί» ανέφερε μιλώντας στη «Νέα Κρήτη» ο δικηγόρος Ηρακλείου, Γιώργος Κοκοσάλης, ο οποίος είναι συνήγορος υπεράσπισης του 42χρονου Σύριου, ο οποίος -σύμφωνα με τις Αρχές- ανήκε στο λεγόμενο «πυρήνα» των Αθηνών.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την αστυνομική επιχείρηση που έλαβε χώρα το περασμένο Σάββατο σε Ηράκλειο, Χανιά, Αθήνα και Θεσσαλονίκη, συνελήφθησαν συνολικά 11 άτομα. Η υπόθεση διαχωρίστηκε για τον έναν από τους συλληφθέντες (έναν 27χρονο Σύριο που διαμένει μόνιμα στην Κίσσαμο Χανίων), ενώ όλοι οι υπόλοιποι οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα: Πρόκειται για δέκα άτομα ηλικίας από 27 έως 50 ετών. 

Οι δύο εξ αυτών είναι Έλληνες: Ο λόγος για μια 45χρονη Κρητικιά κι έναν 29χρονο ομογενή, οι οποίοι εργάζονταν ως υπάλληλοι σε αεροπορικές εταιρίες. Ειδικότερα, η 45χρονη εργαζόταν στο Ηράκλειο κι ο 29χρονος στην πρωτεύουσα. Εκτός των δύο Ελλήνων, είναι ακόμη κατηγορούμενοι έξι Σύριοι, ένας Λιβανέζος κι ένας Ιρακινός.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΔΙΑΛΟΓΟΙ "ΦΩΤΙΑ" ΜΕ ΚΩΔΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News