default-image

Στον Σπίρτζη ο Καλογεράκης για το αεροδρόμιο Καστελίου

Κρήτη
Στον Σπίρτζη ο Καλογεράκης για το αεροδρόμιο Καστελίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον Υπουργό Υποδοµών-Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη συναντήθηκε  στην Αθήνα ο Δήµαρχος Μινώα Πεδιάδας  Ζαχαρίας Καλογεράκης.

Στη συνάντηση που πραγµατοποιήθηκε την Τετάρτη 2 Νοεµβρίου, ο Δήµαρχος  Μινώα Πεδιάδας κ. Ζαχαρίας Καλογεράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη διαδικασία δηµοπράτησης του Νέου Αεροδροµίου στο Καστέλλι και εξέφρασε την ευχή του να ολοκληρωθούν  άµεσα οι διαδικασίες που ορίζονται από τη διακήρυξη του έργου, ενώ έθεσε θέµατα  στον κ. Υπουργό, που έχουν να κάνουν µε την έγκριση και τη δροµολόγηση µελετών και έργων στην περιοχή τα οποία πρέπει να προχωρήσουν παράλληλα µε τη διαδικασία δηµοπράτησης, όπως ο αναπτυξιακός σχεδιασµός  του Δήµου, το χωροταξικό (ΣΧΟΑΠ , οριοθέτηση Καστελλίου, σχέδιο πόλης Αρκαλοχωρίου) και συνοδά  έργα τα οποία ο προγραµµατισµός και οι µελέτες τους πρέπει να ξεκινήσουν τώρα.

  Παράλληλα, προσκάλεσε τον κ. Υπουργό να επισκεφθεί το Δήµο και το Καστέλλι όπου πρόκειται να δουν τα παραπάνω ζητήµατα .

Ο  κ. Υπουργός αποδέχθηκε την πρόσκληση του Δηµάρχου, αναγνώρισε την αναγκαιότητα των µελετών και των έργων και ζήτησε  από το Δήµαρχο να  υπάρχει ένας µόνιµος διάλογος  µε το Υπουργείο του και µε άλλα συναρµόδια Υπουργεία αλλά και συνεργασία µε άλλους φορείς του νησιού, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο για τον τόπο.

Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι η κατασκευή και η λειτουργία του αεροδροµίου πρέπει να συνδυασθεί  µε τα µέγιστα οφέλη για την τοπική κοινωνία.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News