default-image

Ανοιχτές συζητήσεις με αγρότες και κτηνοτρόφους στην Κρήτη

Κρήτη
Ανοιχτές συζητήσεις με αγρότες και κτηνοτρόφους στην Κρήτη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το οδοιπορικό της Συμφωνίας Αλήθειας με Αγρότες και Κτηνοτρόφους συνεχίζεται την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου στην Κρήτη, όπου κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας έχει προγραμματίσει ανοικτές συζητήσεις σε συνεργασία με τη Γραμματεία Αγροτικών Φορέων για θέματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα με την παρουσία στελεχών του Κόμματος και το συντονισμό του Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ - Βουλευτή Ηρακλείου Λευτέρη Αυγενάκη.

Οι δράσεις του οδοιπορικού στην Κρήτη θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 3/11 από το Ηράκλειο όπου το κλιμάκιο τη ΝΔ θα συμμετάσχει σε ανοιχτή συζήτηση με εκπροσώπους του πρωτογενούς τομέα παραγωγής και ακολούθως στην Ιεράπετρα, στα Ανώγεια του Ν. Ρεθύμνου, στις Βρύσες Χανίων, στο Καστέλι Κισσάμου, στο Σπήλι Ρεθύμνου και στους Βώρους Μεσαράς. Στο πλαίσιο των ανοιχτών συζητήσεων έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών φορέων, καθώς και επισκέψεις σε πρότυπες συνεταιριστικές μονάδες, καινοτόμες μονάδες παραγωγής αγροτικών προϊόντων και μεταποιητικές εξαγωγικές μονάδες στην Κρήτη.

Όπως έχει επισημανθεί από στελέχη της ΝΔ σε προγενέστερες συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε άλλες περιοχές της επικράτειας για τη «Συμφωνία Αλήθειας με τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους»: «στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το ζήτημα της αγροτικής παραγωγής αποτελεί κομβικής σημασίας ζήτημα».

«Ο αγροτικός τομέας αποτελεί για την ελληνική οικονομία βασικό πυλώνα ανάπτυξης. Παρότι αρκετά τραυματισμένος βέβαια, και αποδυναμωμένος ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια όπου η κρίση έχει πλήξει ραγδαία τον παραγωγικό ιστό της χώρας, η γεωργία αποδείχθηκε ότι διαθέτει αξιοσημείωτες αντοχές.

Για το λόγο αυτό το πλάνο δράσης της ΝΔ στηρίζεται σε υπεύθυνες και ειλικρινείς προτάσεις, οι οποίες θα έχουν ως στόχο να συμβάλλουν στην αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα».

Η προετοιμασία και διοργάνωση των ανοιχτών συζητήσεων με τους αγρότες και κτηνοτρόφους στην Κρήτη, μαρτυρά τη σημασία που δίνει η Νέα Δημοκρατία στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα της Κρήτης και την ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία που παράγεται στο νησί από τον πρωτογενή τομέα.

Επιστέγασμα των δράσεων του κλιμακίου του κόμματος θα είναι η επίσκεψη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη το διήμερο Τρίτη - Τετάρτη, 8-9 Νοεμβρίου στο Ρέθυμνο και τα Χανιά.

Στόχος της Συμφωνίας Αλήθειας με Αγρότες και Κτηνοτρόφους και στην Κρήτη αποτελεί η ανάδειξη του πρωτογενούς τομέα σε καθοριστικό παράγοντα ανάκαμψης της τοπικής και κατ' επέκταση της εθνικής οικονομίας.

Στο κλιμάκιο της ΝΔ συμμετέχουν οι κκ: Λευτέρης Αυγενάκης, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ - Βουλευτής Ηρακλείου, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής-Βουλευτής Ημαθίας, Βασίλης Οικονόμου, Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας - Βουλευτής Επικρατείας, Δημήτρης Μελάς, πρ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων -Συντονιστής στην ομάδα προετοιμασίας του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ για τον πρωτογενή τομέα στη Γραμματεία Προγράμματος, Κώστας Μπαγινέτας, Γραμματέας Αγροτικών Φορέων ΝΔ και Χρήστος Γιαννακάκης, Σύμβουλος Γραμματέα ΠΕ για θέματα πρωτογενή τομέα και αγροτικών συνεταιρισμών.

«Χτίζουμε τη Συμφωνία Αλήθειας με τους ανθρώπους της υπαίθρου. Ανοίγουμε έναν εποικοδομητικό και ειλικρινή διάλογο με τους αγρότες, γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, αλλά και τις προοπτικές ανάδειξής του σε καθοριστικό παράγοντα ανάκαμψης. Καταθέτουμε σε κάθε μας συνάντηση τις κοστολογημένες προτάσεις μας χωρίς ίχνος υπερβολής», επισημαίνουν στελέχη του Κόμματος.

Πέμπτη 3/11/2016

ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

7.30μ.μ.: Ανοιχτή εκδήλωση στην αίθουσα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου

(Απευθείας μετάδοση της εκδήλωσης από 2 τοπικούς τηλ/κους σταθμούς, CreteTV, Creta Channel)

Παρασκευή 4/11/2016

ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

9.00 π.μ.: Σύσκεψη με Εκπροσώπους Αγροτικών Φορέων στην Περιφέρεια Κρήτης με την παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης, κ. Στ. Αρναουτάκης και της Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, Αγροτικής Οικονομίας Κτηνιατρικής & Αλιείας, κ. Θ. Βρέντζου

(αιθ. Περιφερειακού Συμβουλίου)

ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

6.00 π.μ.: Ανοιχτή εκδήλωση στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας, «Μελίνα Μερκούρη»

Σάββατο 5/11/2016

ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

11.30 π.μ.: Ανοιχτή εκδήλωση στο Δημαρχείο Ανωγείων

ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

7.00μ.μ.: Ανοιχτή εκδήλωση στο Δημαρχείο Αποκόρωνα Χανίων στις Βρύσες

Κυριακή 6/11/2016

ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

10.30π.μ. Ανοιχτή εκδήλωση στο Καστέλι Κισσάμου στο Δημαρχείο Κισσάμου

(αιθ. πολλαπλών χρήσεων)

ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

3.00μ.μ.: Ανοιχτή εκδήλωση στο Σπήλι Ρεθύμνου, στην αίθ. Του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αγίου Βασιλείου

ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΜΕΣΑΡΑ

6.00μ.μ.: Ανοιχτή εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Κέντρου Ερευνών του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας στους Βώρους

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News