default-image

"Ποντικοί" ρήμαξαν σπίτι, τους πήραν και Laptop με πτυχιακή

Κρήτη
"Ποντικοί" ρήμαξαν σπίτι, τους πήραν και Laptop με πτυχιακή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Ιεράπετρα και τα χωριά της οι κλοπές και οι διαρρήξεις συνεχίζονται. Θύμα σπείρας διαρρηκτών έπεσε το απόγευμα της Τρίτης, η οικογένεια του 48χρονου φανοποιού Κώστα Καβουσανάκη.

Οι άγνωστοι διαρρήκτες, έχοντας παρακολουθήσει τις κινήσεις των μελών της οικογένειας που μένει στον οικισμό Αμμουδάρες Νέας Ανατολής, χρησιμοποιώντας μικρόσωμο συνεργό τους, μπήκαν από το παραθυράκι του μπάνιου, άνοιξαν από μέσα την πίσω πόρτα της κουζίνας και μπήκαν στο εσωτερικό του σπιτιού, ενώ έλλειπαν όλοι στις δουλειές τους, αναστατώνοντας όλα τα δωμάτια στην προσπάθεια τους να βρούν χρήματα και χρυσαφικά.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΟΙΓΑΝ ΑΜΑΞΙΑ, ΛΗΣΤΕΥΑΝ LAPTOP, TABLET ΚΑΙ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΚΑΠΝΟΣ!

«Μετά τις 9 το βράδυ της Τρίτης επέστρεψε από τη δουλειά πρώτος στο σπίτι μας ο γιός μου και βρήκε την πόρτα της κουζίνας ανοικτή και όλα τα δωμάτια και τα ντουλάπια άνω κάτω. Πήγαμε αμέσως όταν μας ειδοποίησε στο σπίτι μας και διαπιστώσαμε ότι μας είχαν κλέψει χρήματα , κοσμήματα και λάπτοπ.

Πήραν ακόμη, κινητά, ακριβά ρούχα και παπούτσια του γιού μου από τη ντουλάπα του καθώς και το δικό του λάπτοπ, για το οποίο στενοχωρήθηκε πάρα πολύ. Είχε κάνει σε αυτό το φορητό υπολογιστή την πτυχιακή του εργασία, την οποία είχε σκοπό να παρουσιάσει στη σχολή Εμποροπλοιάρχων σε λίγο καιρό», μας είπε ο 48χρονος φανοποιός Κώστας Καβουσανάκης.

«Μπήκαν από το παραθυράκι του μπάνιου που είναι ψηλά και έχει διάσταση 50Χ50 cm. 

Το παραβίασαν με σιδερολοστό, αφού δεν μπόρεσαν να ανοίξουν την πίσω πόρτα. Πάτησε σε ένα παλιό τραπέζι που βρήκε στην πίσω πλευρά του σπιτιού, και μπήκε από το μικρό παράθυρο ο πιο μικρόσωμος της παρέας, άνοιξε την πόρτα της κουζίνας με το κλειδί που ήταν στη μέσα πλευρά και έπειτα μπήκαν στο σπίτι και οι συνεργοί του. Πιστεύω ότι ήταν 3-4 άτομα, γιατί έχουν κάνει πολύ μεγάλη ζημιά», προσθέτει ο Κώστας Καβουσανάκης, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες δεν είχε δεί κάποια ύποπτη κίνηση στη γειτονιά του.

Σύμφωνα πάντως με μαρτυρίες περιοίκων τις απογευματινές ώρες της Τρίτης εντοπίστηκε κοντά στο συγκεκριμένο σημείο στον οικισμό Αμμουδάρες, άγνωστη κούρσα σκούρου χρώματος με τέσσερις άγνωστους άνδρες οι δύο εκ των οποίων ήταν γύρω στα 40 με 50, ενώ μεταξύ τους υπήρχε και ένας μικρόσωμος νεαρός που φορούσε φούτερ με κουκούλα.

Αυτά τα στοιχεία, καθώς και όσα στοιχεία βρέθηκαν από την έρευνα των αστυνομικών της Σήμανσης, που έλεγξε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης το χώρο, προσπαθούν να συγκεντρώσουν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ιεράπετρας για να φτάσουν στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Απαρηγόρητος ο 23χρονος

Δεν πείραξε τόσο τον 23χρονο τελειόφοιτο της Σχολής Εμποροπλοιάρχων, Νίκο Καβουσανάκη, ότι μπήκαν άγνωστοι δράστες στο σπίτι του και πήραν τα χρήματα και τα κοσμήματα της οικογένειας του, όσο τον πείραξε που πήραν τον υπολογιστή του με την πτυχιακή του εργασία.

«Με πείραξε πάρα πολύ ότι πήραν το λάπτοπ μου με την πτυχιακή μου εργασία, την οποία σκόπευα να παραδώσω τον Φλεβάρη για να πάρω το πτυχίο μου.

Παρακαλώ εκείνους που το έκαναν να επιστρέψουν τον υπολογιστή μου με την πτυχιακή μου εργασία και θα το εκτιμήσουμε αυτό αν το κάνουν πάρα πολύ θετικά», καταλήγει ο 23χρονος Νίκος Καβουσανάκης.

Στο μεταξύ τα ξημερώματα της Τετάρτης στους Ποτάμους  Ιεράπετρας, ο παραγωγός κηπευτικών Ματθαίος Κ. Σκορδύλης, όταν πήγε στο θερμοκήπιο του να εργαστεί, διαπίστωσε ότι άγνωστοι του είχαν σκίσει το πλαστικό κάλυψης από το πλάι και είχαν εξαφανιστεί έχοντας πάρει μαζί τους, μια μεγάλη ποσότητα με αγγουράκια τύπου Κνωσσού, που ήταν πάνω στα φυτά, και επρόκειτο να συγκομιστούν εκείνο το πρωί από τον κάτοχο τους, για να πουληθούν στην αγορά.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News