default-image

Στα "άκρα" πατέρας και γιος που ξεκίνησαν απεργία πείνας

Κρήτη
Στα "άκρα" πατέρας και γιος που ξεκίνησαν απεργία πείνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

  Είναι σήμερα 35 ετών, αλλά δάσκαλος χωρίς δουλειά. Βρέθηκε σε «ομηρία» λόγω ενός νόμου όπως λέει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Κεφαλάκης ,με αποτέλεσμα παρά το γεγονός ότι είναι απόφοιτος της Παιδαγωγικής, να έχει χάσει μια μόνιμη θέση στο δημόσιο, όπως λέει ,αφού την περίοδο που ψηφίστηκε ο εν λόγω νόμος απορροφούνταν άμεσα οι εκπαιδευτικοί ως αναπληρωτές και στη συνέχεια ως μόνιμοι.

Ο άνεργος δάσκαλος προχώρησε σε απεργία πείνας κατασκηνώνοντας στην πλατεία Ελευθερίας Ηρακλείου και σε ένδειξη συμπαράστασης την ίδια απόφαση πήρε και ο πατέρας του που είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

H επιστολή προς τον πρωθυπουργό

Όπως εξηγεί ο πατέρας του 35χρονου Κων/νος Κεφαλάκης μιλώντας στο neakriti.gr «ζητούμε μόνο ίση μεταχείρισης αφού ο γιος μου χάνει πολλά χρόνια που θα μπορούσε ήδη να έχει εργαστεί και απαιτούμε αυτό το διάστημα να αναγνωριστεί ως συντάξιμος χρόνος. Την περίοδο που ίσχυσε ο νόμος γίνονταν προσλήψεις και πολλοί αδικήθηκαν , όπως υποστηρίζει η οικογένεια του δασκάλου, καθώς ο νόμος δεν τους "επέτρεπε" ακόμη και να δώσουν εξετάσεις και να εισαχθούν σε σχολή.

"Όμηροι" του νόμου

Ο νόμος επέτρεπε σε όσους εγγράφηκαν ή μετεγγράφηκαν στην τελευταία τάξη του Εσπερινού Λυκείου να δώσουν εξετάσεις μόνο εφόσον υπήρχε θάνατος του ενός τουλάχιστον γονέα ή αναπηρία ενός τουλάχιστον από τους γονείς.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν πικραμένοι πατέρας και γιος, ο νόμος του 2001 ανάτρεψε τα δεδομένα λίγο πριν τις πανελλαδικές εξετάσεις με αποτέλεσμα ο γιος του να "αποκλειστεί" από τη διαδικασία . Στη συνέχεια ο νόμος κρίθηκε αντισυνταγματικός και υπήρξε και δεδικασμένο . Το 2008ο Γιάννης Κεφαλάκης μπαίνει πλέον στην τελευταία τάξη του νυχτερινού σχολείου και αργότερα πετυχαίνει την εισαγωγή στη Σχολή, αγνοώντας όμως ότι ο νόμος θα επηρέαζε τη ζωή του. Παρ'ότι πολλοί νέοι προσέφυγαν δικαστικά για το θέμα, ο 35χρονος σήμερα αγνοούσε τις εξελίξεις και βρέθηκε όπως λέει αδικημένος.

Όπως υποστηρίζει ο άνεργος δάσκαλος θα συνεχίσει την απεργία πείνας έως ότου υπάρξει υπουργική παρέμβαση.

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News