Ειδήσεις

10 ανήλικοι λιποθύμησαν έξω από γνωστό κλαμπ

10 μαθητές βρέθηκαν σε λιπόθυμη κατάσταση έξω από γνωστό κλαμπ του Αμαρουσίου, μετά από την κατανάλωση ποσότητας αλκοόλ. Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της προηγούμενης Παρασκευής, ενώ τρεις μαθητές οδηγήθηκαν στο νοσοκομείο, σε πολύ άσχημη κατάσταση.

«Βοήθεια, καλέστε γρήγορα ασθενοφόρο. Το παιδί μου έχει χάσει τις αισθήσεις του».

Με αυτά τα λόγια και με τον τρόμο ζωγραφισμένο στο πρόσωπο της αντέδρασε μια μητέρα, σύμφωνα με το protothema.gr.

Η μητέρα ενός εκ των 15χρονων μαθητών που είχαν πάει σε πάρτι στο κλαμπ, πήγε εκεί για να πάρει το παιδί της. Φτάνοντας έξω από το κέντρο αντίκρισε μία σοκαριστική εικόνα: 10 παιδιά σε άθλια κατάσταση και ανάμεσα τους το παιδί της, σε κωματώδη κατάσταση.

Οι στιγμές που ακολούθησαν ήταν δραματικές καθώς η γυναίκα όσο και αν προσπαθούσε, δεν μπορούσε να επαναφέρει με τίποτα το παιδί.

Με κραυγές αγωνίας ζητούσε από τους πάντες να καλέσουν το ΕΚΑΒ.

Το ανήλικο τελικά μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, όπου εξαιτίας της ποσότητας αλκοόλ που είχε καταναλώσει, επανήλθε το επόμενο απόγευμα.

Εκτός όμως από τον μαθητή, στο νοσοκομείο οδηγήθηκαν και άλλοι δυο ανήλικοι οι οποίοι είχαν λιποθυμήσει.

Το περιστατικό έγινε γνωστό στις αστυνομικές αρχές, οι οποίες έσπευσαν να επιληφθούν της υπόθεσης.

Άνδρες της ΕΛΑΣ έφτασαν στο γνωστό κλαμπ και έλαβαν δείγματα από τα ποτά τα οποία στάλθηκαν προς εξέταση στο Γενικό Χημείο του Κράτους.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν όλες τις αιματολογικές εξετάσεις από τα παιδιά που πήγαν στο νοσοκομείο, αλλά και από όσα ένιωσαν έντονη αδιαθεσία μετά την κατανάλωση του αλκοόλ.

Την υπόθεση πλέον έχει αναλάβει το Τμήμα Ανηλίκων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών όπου ερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η ομαδική λιποθυμία των ανηλίκων παιδιών ηλικίας 15 και 16 ετών.

Η έρευνα εστιάζει στο εάν η αδιαθεσία προήλθε από την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ, από νοθευμένα ποτά ή από το συνδυασμό αλκοόλ με άλλες ουσίες.

Το πάρτι διοργανώθηκε από 50 μαθητές και μαθήτριες τριών ιδιωτικών σχολείων των βόρειων προαστίων.

Όλα κυλούσαν μια χαρά έως ότου οι πρώτοι μαθητές άρχισαν να κάνουν εμετό.

Στη συνέχεια κάποια άλλα, μεταξύ των οποίων και κορίτσια, ένιωσαν έντονη αδιαθεσία και βγήκαν έξω από το κλαμπ προκειμένου να πάρουν καθαρό αέρα. Δεν επέστρεψαν ποτέ όμως στο κλαμπ και όταν οι συμμαθητές, τους αναζήτησαν τους βρήκαν λιπόθυμους απέξω.

Σχόλια