default-image

Γιατί ο Τραμπ έχει ιστοσελίδα με όνομα "Όχι στον Τραμπ";

Life
Γιατί ο Τραμπ έχει ιστοσελίδα με όνομα "Όχι στον Τραμπ";

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί ένας πολιτικός να αγοράζει τις ιστοσελίδες που τον… βρίζουν; Για να βεβαιωθεί ότι δεν τις έχουν οι αντίπαλοί του, πρακτική η οποία είναι πολύ δημοφιλής στο εξωτερικό και την ακολουθεί και ο υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διαθέτει - συνολικά - 3.600 ιστοσελίδες.

Όποιος διαχειρίζεται τον ιστότοπο donaldtrumpsucks.com («Ο Ντοναλντ Τραμπ ειναι βλάκας») θα πρέπει πραγματικά να μισεί τον Ντόναλντ Τραμπ, έτσι δεν είναι; Και όμως, λάθος! Είναι του ίδιου του Τραμπ.

Το ίδιο συμβαίνει και για το no2trump.com («Όχι στον Τραμπ»), trumpmustgo.com («Ο Τραμπ πρέπει να φύγει») και δεκάδες άλλες διευθύνσεις στο διαδίκτυο που ακούγονται σαν να κατακρίνουν σφοδρά τον δισεκατομμυριούχο υποψήφιο των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, τα επιχειρηματικά ενδιαφέροντά του ή τις πολιτικές του προσδοκίες.

Αυτός και η εταιρεία του, Trump Organization, είναι κάτοχοι τουλάχιστον 3.600 διευθύνσεων στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών DomainIQ.

Το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτές έχουν ονόματα των ακινήτων του, των προϊόντων του και των παιδιών του. Υπάρχουν 274 διευθύνσεις που αναφέρονται αποκλειστικά στην μεγάλη κόρη του Τραμπ, Ιβάνκα.

Είναι συνηθισμένο για τις επιχειρήσεις και τις γνωστές προσωπικότητες να κατοχυρώνουν και να διατηρούν διαδικτυακές διευθύνσεις που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τις χλευάσουν ή να τις επιτεθούν.

Γιατί να κατοχυρώνουν τέτοιες ιστοσελίδες;

«Τα ονόματα δικτυακών χώρων είναι φτηνά», εξηγεί η ειδικός branding Ρεμπέκα Λιμπ.

«Το να κάνεις διορθωτικές κινήσεις όταν κάποιος αγοράσει μια διεύθυνση και κάνει κάτι κακό μ' αυτήν, αυτό είναι που κοστίζει».

Η συλλογή διαδικτυακών διευθύνσεων του Τραμπ - καλές και κακές - είναι πολύ πιο εκτεταμένη από αυτήν οποιουδήποτε άλλου υποψήφιου στο παρελθόν.

Μαζί με την εταιρεία του, ο Τραμπ κατέχει μερικές εκατοντάδες διευθύνσεις παραπάνω από την μεγάλη αμερικανική αλυσίδα καταστημάτων Target ή τη βιομηχανία αυτοκινήτων General Motors.

Η προεκλογική οργάνωση της Χίλαρι Κλίντον, υποψήφιας των δημοκρατικών, κατέχει 70 διευθύνσεις, σύμφωνα με την DomainIQ, καμία ωστόσο δεν φαίνεται να κάνει χρήση των υβριστικών ονομάτων που έχει καταχωρήσει ο Τραμπ.

Η καταχώρηση των διαδικτυακών διευθύνσεων απαιτεί λίγα μόλις δολάρια.

Με αυτόν τον τρόπο ο Τραμπ κατάφερε να «καπαρώσει» όσες διευθύνσεις αφορούσαν εκείνον και το όνομά του που είχαν καταχωρήσει άλλα άτομα πριν από αυτόν.

Ωστόσο, δεν χάθηκαν όλα - ο Τραμπ είναι ακόμα ιδιοκτήτης του ιστότοπου ilovedonaldtrump.com («Αγαπάω τον Ντόναλντ Τραμπ»).

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News