Ειδήσεις

Από τις βροχές και τις καταιγίδες σε νοτιάδες και ζέστη

Θερμές αέριες μάζες από Αφρική κινούνται προς Κρήτη φέρνοντας νοτιάδες και η θερμοκρασία παίρνει την ανιούσα με τιμές πάνω από τις κανονικές

Από τον τροπικό κυκλώνα της περασμένης Δευτέρας, στο νοτιά και τις υψηλές  θερμοκρασίες αναμένεται να βρεθεί η Κρήτη σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις που κάνουν λόγο για ένα σχετικά ζεστό τετραήμερο που επίκεται, με άνοδο του υδραργύρου και  τις βροχές την ίδια ώρα, να αποτελούν άπιαστο όνειρο.

"Θερμές αέριες μάζες  από την Αφρική κατευθύνονται προς την Κρήτη  και ως εκ τούτου από την Πέμπτη αναμένονται νοτιάδες ασθενείς που θα κάνουν την εμφάνιση τους, ενώ η θερμοκρασία σταδιακά παίρνει την ανιούσα φθάνοντας ακόμη και τους 25 με 26 βαθμούς κελσίου, θερμοκρασίες πάνω από τις κανονικές τιμές για την εποχή,"  υποστηρίζει στο neakriti.gr ο μετεωρολόγος  κ. Κώστας Λαγουβάρδος.

Ο καιρός, σύμφωνα και με το meteo.gr  παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης με θερμοκρασίες να αγγίζουν τους 18-19 βαθμούς κελσίου σήμερα ,ενώ το πρωί η ψύχρα ήταν αισθητή κυρίως στα ορεινά με τις χαμηλότερες να καταγράφονται για παράδειγμά σε Ανώγεια, Τζερμιάδο, Σαμαριά αλλά και σε  Μοίρες και Κάνδανο όπου ο υδράργυρος έφθασε στη χαμηλότερη τιμή του στους 6 βαθμούς κελσίου. Πιο γλυκός ο καιρός στις παραλιακές περιοχές με ελάχιστη τιμή τους 14 με 16 βαθμούς νωρίς το πρωί .

"Δυστυχώς θα απογοητεύσω τους Κρητικούς καθώς στους μετεωρολογικούς χάρτες δεν φαίνεται κάτι αξιόλογο από βροχές την ώρα πάντως που σε δυτική και κεντρική Μεσόγειο καταγράφονται σημαντικά ποσοστά βροχοπτώσεων . Αν και είχαμε πολύ υψηλά ποσοστά βροχών την περασμένη Δευτέρα , αυτές αποτελούν παρελθόν και ενώ έδωσαν μία σημαντική ανάσα στους αγρότες μετά από μία παρατεταμένη ανομβρία ,τώρα πάλι θα πρέπει να περιμένουν για αρκετές ημέρες να δουν βροχή", προσθέτει ο κ. Λαγουβάρδος κατανοώντας και εκείνος από την πλευρά του την δυσμενή θέση στην οποία και βρίσκεται ο  αγροτικός κόσμος .

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Σχόλια