Ειδήσεις

Ο κυκλώνας πέρασε αλλά το φράγμα ακόμη διψάει... (video)

Σήμα κινδύνου για τον κάμπο της Μεσσαράς εκπέμπει η χαμηλή στάθμη του νερού στο Φράγμα της Φανερωμένης, με τις εικόνες να προκαλούν απογοήτευση.

Σήμα κινδύνου για τον κάμπο της Μεσσαράς εκπέμπει η χαμηλή στάθμη του νερού στο Φράγμα της Φανερωμένης, με τις εικόνες να προκαλούν απογοήτευση στους αγρότες που εκφράζουν τις ανησυχίες τους για τις καλλιέργειες τους, από το νέο έτος.

Η δυνατή βροχή της Δευτέρας,  μικρής όμως διάρκειας στον κάμπο της Μεσσαράς, μπορεί να προκάλεσε προς στιγμήν ανακούφιση στον αγροτικό κόσμο, όμως δεν ικανοποίησε τις προσδοκίες τους, έπειτα από αναμονή 8 μηνών.

Είναι ενδεικτικό το γεγονός ότι τον Φεβρουάριο του 2015 στο Φράγμα Φανερωμένης, χιλιάδες κυβικά νερού είχαν καταγραφεί από την υπερχείλιση του φράγματος δίνοντας ζωή στην αγροτική παραγωγή.

Ενώ το Νοέμβριο του 2016 οι εικόνες με τους …καταρράκτες που είχαν σχηματιστεί πέρυσι στο Φράγμα δεν έχουν απολύτως καμία σχέση καθώς  φέτος οι ποσότητες νερού έπεσαν σε ανησυχητικά χαμηλά επίπεδα.

Στο προσκήνιο έρχεται για μια ακόμη φορά, η αναγκαιότητα υλοποίησης του έργου της εκτροπής του Πλατύ Ποταμού, με τον δήμαρχο Φαιστού να θέτει ξανά το αίτημα στον ΟΑΚ, χωρίς ωστόσο να υπάρχει η οποιαδήποτε θετική εξέλιξη γύρω από το ζήτημα, καθώς η δαπάνη του έργου ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

«Οι ποσότητες δεν ξεπερνούν τα 3 εκατομμύρια κυβικά νερού σε ένα φράγμα συνολικής χωρητικότητας 18 εκατομμυρίων κυβικών,» υποστηρίζει από την πλευρά του ο δήμαρχος κ.Αρμουτάκης.

Η χθεσινή βροχόπτωση στη Μεσσαρά, ήταν μικρής χρονικής διάρκειας και όπως σημείωσαν αγρότες αν δεν βρέξει για τα καλά και για αρκετές μέρες, τότε οι οιωνοί για την αγροτική παραγωγή δεν είναι καλοί…

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια