default-image

Επίσκεψη του Μ. Στεφανουδάκη σε δημοτικά του Ηρακλείου

Ελλάδα
Επίσκεψη του Μ. Στεφανουδάκη σε δημοτικά του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα Δημοτικά σχολεία Ηρακλείου 13ο και 42ο είχαν την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να φιλοξενήσουν  για λίγο στο χώρο τους τον χρυσό Παραολυμπιονίκη του Ρίο Μανώλη Στεφανουδάκη- ένα ζωντανό παράδειγμα λεβεντιάς.

Τον άνθρωπο που σήκωσε την Ελλάδα στο ψηλότερο βάθρο και έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες,  υποδέχθηκαν θερμά οι διευθυντές των σχολείων κα Νίκη Διαμαντάκη και κος Νίκος Λέριος μαζί με το διδακτικό προσωπικό, τους μαθητές και τον Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων.

Στη μικρή γιορτή που ακολούθησε παρουσιάστηκαν δρώμενα από τους μαθητές με εμψυχώτρια τη δασκάλα θεατρικής αγωγής κα Ειρήνη Λουκάκη, καθώς και τραγούδια από τη χορωδία με την καθοδήγηση της δασκάλας μουσικής κας Κρίστη Ζαχαριουδάκη.

Οι Μαθητές είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν ερωτήσεις στον χρυσό μας ολυμπιονίκη κι εκείνος μέσα από τις απαντήσεις του  έδωσε το πολυτιμότερο «μάθημα ζωής»  όχι μόνο στους μαθητές αλλά σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Μίλησε για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, οι οποίες όμως δεν τον λύγισαν, αλλά αντίθετα ατσάλωσαν την ψυχή και το σώμα του και τον  έκαναν να προσπαθεί καθημερινά προσηλωμένος στον στόχο του.

Μέσα από τα λόγια του αναδείχθηκε το μεγαλείο ψυχής και αστείρευτης δύναμης,  πράγμα  που χρειάζεται η κοινωνία μας  σήμερα ως πρότυπο.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Περιφερειακός Διευθυντής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Κρήτης κος Γιώργος Τερζάκης, ο οποίος απένειμε αναμνηστική πλακέτα στον Μανώλη Στεφανουδάκη. Αναμνηστικά δώρα απένειμαν επίσης οι Διευθυντές των σχολείων και ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News