Ειδήσεις

Αισιόδοξα μηνύματα από την κρουαζιέρα στο Ηράκλειο (video)

Σημαντική αύξηση παρουσίασαν πρώτο επτάμηνο του 2016 οι αφίξεις κρουαζιερόπλοιων και των επιβατών τους, στο λιμάνι του Ηρακλείου. Ειδικότερα, κατέπλευσαν 95 κρουαζιερόπλοια.

Με 136.765 επιβάτες, έναντι 80 κρουαζιερόπλοιων με 97.060 επιβάτες το αντίστοιχο επτάμηνο του 2015, σημειώνοντας αύξηση της τάξης του 18,75% στις προσεγγίσεις και 40,91% στους επιβάτες.

Επίσης, αισιόδοξα είναι τα μηνύματα και ως προς τις αφίξεις κρουαζιερόπλοιων έως το τέλος του έτους, αφού σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση που έχει ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, (ΟΛΗ) αναμένεται να προσεγγίσουν του λιμάνι του Ηρακλείου, 75 ακόμα πλοία συνολικής χωρητικότητας 127.616 επιβατών.

Συνολικά, πλοία 26 εταιρειών κρουαζιέρας αναμένεται να προσεγγίσουν φέτος το λιμάνι Ηρακλείου."Τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν ότι το λιμάνι του Ηρακλείου επιλέγεται από τις μεγάλες εταιρείες κρουαζιέρας, καθώς προσφέρει σταθερότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες, ενώ επίσης θεωρείται από τα πιο ασφαλή της ανατολικής Μεσογείου" επισημαίνει ο ΟΛΗ.

Είναι δεδομένο ότι οι τουρίστες κρουαζιέρας ορισμένων εταιριών είναι δυνατά πορτοφόλια ένω όπως τόνισε στην εκπομπή "ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ" της "ΚΡΗΤΗ TV" ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ Απόλλων Φιλιππής στόχος είναι το λιμάνι από τις αρχές του 2017 να προσελκύσει ακόμα περισσότερα κρουαζιερόπλοια αλλά και εταιρίες παγκόσμιους κολοσσούς.

Ο ΠΑΓΚΟΣΜΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

1 Η ΒΟΡΕΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ 59% ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

2 Η ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΟ 32% ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

3 ΟΙ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ ΜΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΤΟ 79% ΤΗΣ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

4 Η ΙΣΠΑΝΙΑ Ο ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ(18%)

5 Η ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ (16%)

ΟΙ ΠΙΟ ΚΑΛΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ

1 ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ

2 ΙΑΠΩΝΕΣ

3 ΓΕΡΜΑΝΟΙ

4 ΕΛΒΕΤΟΙ

5 ΣΟΥΗΔΟΙ

6 ΚΑΝΑΔΟΙ

7 ΓΑΛΛΟΙ

8 ΒΡΕΤΑΝΟΙ

9 ΒΕΛΓΟΙ

10 ΙΣΠΑΝΟΙ

ΟΙ TOP ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

1 ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ

2 ΜΥΚΟΝΟΣ

3 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

4 ΡΟΔΟΣ

5 ΚΑΤΑΚΟΛΟ

6 ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ρεπορτάζ: Μάνος Δασκαλάκης

Σχόλια