Ειδήσεις

Εξέλιξη - ανάσα για τους καρκινοπαθείς του νησιού

Βρέθηκε ο κατάλληλος χώρος για την εγκατάσταση του νέου γραμμικού επιταχυντή, ο οποίος αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος "Νιάρχος"

Ο κατάλληλος χώρος βρέθηκε και διαμορφώνεται σύντομα για την εγκατάσταση σύγχρονου μηχανήματος για τις ακτινοθεραπείες εκατοντάδων ασθενών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου.

Πρόκειται για το νέο γραμμικό επιταχυντή ο οποίος αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος «Νιάρχος», εξέλιξη - ανάσα για καρκινοπαθείς του νησιού που ήδη ταλαιπωρούνται λόγω των προβληματικών, πεπαλαιωμένων μηχανημάτων.

Όπως αποκαλύπτει ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ - Βενιζελείου, τις επόμενες μέρες θα τοποθετεί το μηχάνημα στο χώρο όπου έχει αποφασιστεί ενώ από τις αρχές του χρόνου θα μπει σε λειτουργία.

Για μεγάλες καθυστερήσεις στο επίμαχο ζήτημα έκαναν λόγο εργαζόμενοι οι οποίοι παράλληλα εκφράζουν τους προβληματισμούς τους γύρω από τη λειτουργία του γραμμικού επιταχυντή.

Δεν υπήρξαν καθυστερήσεις υποστηρίζει από τη πλευρά του ο Γιάννης Τασσόπουλος, ο οποίος αναφέρεται στις διαδικασίες που προηγήθηκαν σε σχέση με τον διαγωνισμό για την προμήθεια του μηχανήματος.

Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, μηχάνημα για πανοραμικές έχει βγει εκτός λειτουργίας εδώ και 10 μέρες στο ΠΑΓΝΗ, ενώ το αντίστοιχο μηχάνημα δεν λειτουργεί εδώ και αρκετό καιρό στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, με συνέπεια ασθενείς να πληρώνουν τις εξετάσεις σε ιδιώτες καθώς δεν καλύπτονται από τον ΕΟΠΥΥ, σύμφωνα με τους εργαζόμενους.

Η λίστα των πεπαλαιωμένων μηχανημάτων στα νοσοκομεία της Κρήτης είναι μεγάλη.

Στο ΠΑΓΝΗ δε λειτουργεί εδώ και 2 χρόνια μηχάνημα βραχυθεραπείας, με συνέπεια ασθενείς να μετακινούνται στην Αθήνα.

Ενώ η απώλεια ενός… ανταλλακτικού από μηχάνημα υπερήχων, δυσκολεύει το έργο του προσωπικού στο ΠΑΓΝΗ.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια