Ειδήσεις

Δρόμοι "ναρκοπέδια"... αναδεικνύονται με κάθε κακοκαιρία

Τα ευχολόγια δίνουν και παίρνουν όμως οι δρόμοι στην περιφέρεια Ρεθύμνου παραμένουν ναρκοπέδια για τους επιβαίνοντες σε αυτοκίνητα.

Οι υποσχέσεις και τα ευχολόγια δίνουν και παίρνουν, όμως ακόμη και σήμερα, τρία χρόνια μετά, οι δρόμοι στην περιφέρεια του Ρεθύμνου παραμένουν ναρκοπέδια, επικίνδυνα για τους επιβαίνοντες σε αυτοκίνητα.

Η αρχή για την αντιστροφή της κατάστασης γίνεται με παρέμβαση ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ στον Μέρωνα Αμαρίου, ενώ έπεται και συνέχεια με εξασφάλιση πόρων για εξίσου σημαντικές παρεμβάσεις με αντίστοιχα ονομαστικά έργα.

Κατεστραμμένο παραμένει τρία χρόνια μετά, το επαρχιακό οδικό δίκτυο του Ρεθύμνου, με τις ζημιές να διογκώνονται με κάθε "κύμα"  κακοκαιρίας που χτυπά το νομό. Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ακόμα και από κατοίκους της περιοχής, αφού οι θανάσιμες παγίδες που κρύβει το οδόστρωμα μέρα με την ημέρα διογκώνονται.

Η πρώτη κίνηση για να αποκατασταθεί η αποκαρδιωτική εικόνα των δρόμων της ενδοχώρας του Ρεθύμνου, με όρους ασφάλειας, θα γίνει μέσα στον οικισμό του Μέρωνα Αμαρίου με ονομαστικό κονδύλιο ύψους 1 εκατομμυρίου ευρώ, με την Αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή να έχει λάβει τη διαβεβαίωση του ΓΓ ΥΠΟΜΕΔΙ, Γιώργου Δέδε, ότι αυτά τα χρήματα θα πιστωθούν μέσα στο 2016.

Οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Κρήτης θα συνεχίσουν τις σχετικές μελέτες για όλα τα σημεία καρμανιόλα του επαρχιακού δικτύου που χρίζουν επείγουσας συντήρησης για να εξασφαλιστούν περαιτέρω χρηματοδοτήσεις με τη φόρμουλα του.. ονομαστικού έργου.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια