Ειδήσεις

Πότε έρχεται Κρήτη ο Κυριάκος και ποιο το πρόγραμμα του

Το διήμερο 8 και 9 Νοεμβρίου θα επισκεφτεί την Κρήτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα επιδιώξει να “επισφραγίσει” τη “Συμφωνία Αλήθειας με τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους” του νησιού, καταδεικνύοντας τη σημασία που δίνει το κόμμα του στην παραγωγική βάση της χώρας.

Το διήμερο 8 και 9 Νοεμβρίου θα επισκεφτεί την Κρήτη ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα επιδιώξει να "επισφραγίσει" τη "Συμφωνία Αλήθειας με τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους" του νησιού, καταδεικνύοντας τη σημασία που δίνει το κόμμα του στην παραγωγική βάση της χώρας.

Για το λόγο αυτό, άλλωστε, της επίσκεψης του προέδρου της Ν.Δ. θα προηγηθεί η κάλυψη της Κρήτης από το "οδοιπορικό της Συμφωνίας Αλήθειας με Αγρότες και Κτηνοτρόφους".

Μάλιστα το οδοιπορικό, το οποίο καλύπτει όλη τη χώρα, συνεχίζεται αυτή την εβδομάδα στην Κρήτη, όπου κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας έχει προγραμματίσει ανοικτές συζητήσεις σε συνεργασία με τη Γραμματεία Αγροτικών Φορέων για θέματα του αγροτικού και κτηνοτροφικού τομέα, με την παρουσία στελεχών του κόμματος και το συντονισμό του γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.-βουλευτή Ηρακλείου κ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Το κλιμάκιο της Ν.Δ. θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα και στους 4 νομούς της Κρήτης, από μεθαύριο Πέμπτη 3 Νοεμβρίου έως την Κυριακή 6 του μήνα.

Στο πλαίσιο των ανοιχτών συζητήσεων έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με εκπροσώπους αγροτικών και κτηνοτροφικών φορέων, καθώς και επισκέψεις σε πρότυπες συνεταιριστικές μονάδες, καινοτόμες μονάδες παραγωγής αγροτικών προϊόντων και μεταποιητικές εξαγωγικές μονάδες στην Κρήτη.

Στο κλιμάκιο της Ν.Δ. συμμετέχουν οι κ.κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, τομεάρχης Φορολογικής Πολιτικής-βουλευτής Ημαθίας, Βασίλης Οικονόμου, τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας-βουλευτής Επικρατείας, Δημήτρης Μελάς, πρ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων-συντονιστής στην ομάδα προετοιμασίας του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ. για τον πρωτογενή τομέα στη Γραμματεία Προγράμματος, Κώστας Μπαγινέτας, γραμματέας Αγροτικών Φορέων Ν.Δ. και Χρήστος Γιαννακάκης, σύμβουλος γραμματέα Π.Ε. για θέματα πρωτογενή τομέα και αγροτικών συνεταιρισμών.

Η Νέα Δημοκρατία μέσα από αυτές τις ανοιχτές συζητήσεις με αγρότες και κτηνοτρόφους που διοργανώνει έχει ανοίξει έναν εποικοδομητικό διάλογο γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο αγροτικός κόσμος, καθώς και για τις προοπτικές ανάπτυξής του.

Η προετοιμασία και διοργάνωση των ανοιχτών συζητήσεων με τους αγρότες και κτηνοτρόφους στην Κρήτη μαρτυρά τη σημασία που δίνει η Νέα Δημοκρατία στον αγροτικό τομέα και την ιδιαίτερη προστιθέμενη αξία που παράγεται στο νησί από τον πρωτογενή τομέα.

Πρόσφατα, μάλιστα, ανέλαβαν καθήκοντα, με απόφαση του γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής κ. Λ. Αυγενάκη, οι δύο νέοι αναπληρωτές γραμματείς Αγροτικού για την Κρήτη, ο κ. Μανόλης Χαιρέτης από το Ρουκάνι Ηρακλείου και ο κ. Γιάννης Γλεντζάκης από την Ασή Γωνιά Ρεθύμνου.

Των ανοικτών συζητήσεων με αγρότες και κτηνοτρόφους στο νησί θα ακολουθήσει η επίσκεψη του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη το διήμερο Τρίτη-Τετάρτη, 8-9 Νοεμβρίου.

Όπως έχει επισημανθεί σε προγενέστερες συναντήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε άλλες περιοχές της επικράτειας για τη "Συμφωνία Αλήθειας με τους Αγρότες και Κτηνοτρόφους", «στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, το ζήτημα της αγροτικής παραγωγής είναι κομβικής σημασίας».

«Ο αγροτικός τομέας αποτελεί για την ελληνική οικονομία βασικό πυλώνα ανάπτυξης. Αρκετά τραυματισμένο, βέβαια, και αποδυναμωμένο σήμερα. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, όπου η κρίση έχει πλήξει ραγδαία τον παραγωγικό ιστό της χώρας, η γεωργία αποδείχτηκε ότι διαθέτει αξιοσημείωτες αντοχές.

»Στόχος μας ανάδειξή του σε καθοριστικό παράγοντα ανάκαμψης της τοπικής και εθνικής οικονομίας, ενόψει και της εκπόνησης του κυβερνητικού προγράμματος της Ν.Δ. για τον αγροτικό τομέα.

Το πλάνο που επεξεργαζόμαστε στη Ν.Δ. στηρίζεται σε υπεύθυνες και ειλικρινείς προτάσεις, οι οποίες θα έχουν ως στόχο να συμβάλουν στην αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα».

Το πρόγραμμα των επισκέψεων

Μεθαύριο Πέμπτη 3/11/2016

ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

· Ανοιχτή εκδήλωση στην αίθουσα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου

Παρασκευή 4/11/2016

ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

· Σύσκεψη με εκπροσώπους αγροτικών φορέων στην Περιφέρεια Κρήτης, τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Στ. Αρναουτάκη και την αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας κ. Θ. Βρέντζου (αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου).

ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ

· Ανοιχτή εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας "Μελίνα Μερκούρη".

Σάββατο 5/11/2016

ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

· Ανοιχτή εκδήλωση στο Δημαρχείο Περάματος Ρεθύμνου.

ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

· Ανοιχτή εκδήλωση στο Δημαρχείο Αποκόρωνα Χανίων, στις Βρύσες.

Κυριακή 6/11/2016

ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ

· Ανοιχτή εκδήλωση στο Κολυμπάρι Χανίων, στο Δημαρχείο Κισσάμου (αίθουσα πολλαπλών χρήσεων).

ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ

· Ανοιχτή εκδήλωση στο Σπήλι Ρεθύμνου.

ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

· Ανοιχτή εκδήλωση στο αμφιθέατρο του Κέντρου Ερευνών του Μουσείου Κρητικής Εθνολογίας στους Βώρους.

· Συνάντηση με στελέχη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μονοφατσίου στο Ασήμι.

ΝΔ: Κρητικοί οι δύο αναπληρωτές γραμματείς Αγροτικού

Συνεχίζεται στη Νέα Δημοκρατία η προσπάθεια ενδυνάμωσης των οργανώσεων του κόμματος, καθώς και η ανανέωση του στελεχιακού δυναμικού μέσα από ένα πάντρεμα αξιοποίησης παλιών έμπειρων στελεχών, αλλά και νέων στελεχών με φρέσκιες ιδέες και διάθεση προσφοράς.

Στο πλαίσιο αυτό, ορίστηκαν αναπληρωτές γραμματείς Αγροτικού της Ν.Δ. οι κ.κ. Μανόλης Χαιρέτης και Ιωάννης Γλεντζάκης.

Ο κ. Μανόλης Χαιρέτης, καταγόμενος από το Ρουκάνι Ηρακλείου, είναι δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου, αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, πρώην γραμματέας της ΝΟΔΕ και μέλος της ΝΟΣ Ηρακλείου. Παράλληλα, ασχολείται ενεργά με την αγροτική παραγωγή.

Ο κ. Ιωάννης Γλεντζάκης, καταγόμενος από την Ασή Γωνιά, είναι επί 30 χρόνια συνεταιριστικός υπάλληλος στην ΕΑΣ Ρεθύμνου και μέλος του Δ.Σ. της τοπικής ΕΑΣ. Παράλληλα, είναι πρόεδρος της Αγροτικής Συνεταιριστικής Εταιρείας Ανάπτυξης Ρεθύμνου (ΑΣΕΑΡ), πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου της Ασή Γωνιάς και πρόεδρος του Δ.Σ. της Ένωσης "Ενεργειακή-Ανώνυμη Συνεταιριστική Εταιρεία".

Ο γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με αφορμή τον ορισμό των αναπληρωτών γραμματέων Αγροτικού, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η Ν.Δ. εστιάζει τη στρατηγική της στις παραγωγικές τάξεις, στην Ελλάδα που μοχθεί, που παράγει, που αγωνίζεται και που ανησυχεί για το αύριο, αλλά και στους ανθρώπους που έχει πλήξει βάναυσα η κρίση. Με την ενδυνάμωση των δομών και των οργανώσεων του κόμματός μας με στελέχη από την παραγωγική Ελλάδα, ξεδιπλώνουμε τη συντεταγμένη στρατηγική μας για την έξοδο από την κρίση, υπηρετώντας με υψηλό αίσθημα ευθύνης τη "Συμφωνία Αλήθειας", που θα μας οδηγήσει στη βιώσιμη ανάπτυξη. Καλή επιτυχία να έχουν στο έργο τους οι άξιοι αναπληρωτές γραμματείς».

Σχόλια