default-image

Οργή για την επίσκεψη Ξανθού στα νοσοκομεία του Ηρακλείου

Κρήτη
Οργή για την επίσκεψη Ξανθού στα νοσοκομεία του Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε κλίμα δυσαρέσκειας και αγανάκτησης περιμένουν οι Σύλλογοι των εργαζομένων των νοσοκομείων Ηρακλείου τον Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό, ο οποίος αναμένεται να επισκεφτεί το ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου, τονίζοντας ότι οφείλει να έρθει με συγκεκριμένες δεσμέυσεις και όχι με υποσχέσεις και αόριστα «θα».

Συγκεκριμένα, ο Υπουργός πρόκειται να συναντηθεί με φορείς και εργαζόμενους, συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα, αρμόδιο για θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Σταμάτη Βαρδαρό.

Με βάση το πρόγραμμα, στις 9:00 το πρωί θα επισκεφθεί την Περιφέρεια Κρήτης και θα έχει συνάντηση με τον περιφερειάρχη, κ. Αρναουτάκη και υπηρεσιακούς παράγοντες, για θέματα διαχείρισης κονδυλίων ΕΣΠΑ για την Υγεία.

Στις 10:00 το πρωί θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Βενιζέλειο - Πανάνειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, ενώ θα έχει συνάντηση με τη Διοίκηση και εργαζομένους, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Θα ακολουθήσει επίσκεψη, στη 1:00 το μεσημέρι, στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου, καθώς και συνάντηση με τη Διοίκηση και εργαζομένους, στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου.

Στις 4:00 το απόγευμα, ο κ. Ξανθός, θα δώσει συνέντευξη Τύπου στα γραφεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας.

Παράλληλα με τις συναντήσεις του κ. Ξανθού, ο κ. Βαρδαρός θα επισκεφτεί δομές της ΠΦΥ και θα έχει συναντήσεις με υπηρεσιακούς παράγοντες της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας για θέματα που αφορούν στο προγραμματισμό των ενεργειών, εν όψει της επικείμενης λειτουργίας νέων δομών αρμοδιότητας του.

Στο μεταξύ, με ανακοινώσεις τους, οι Σύλλογοι Εργαζομένων του Βενιζέλειο Νοσοκομείου και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου, με αφορμή την επικείμενη επίσκεψη του υπουργού Υγείας, δηλώνουν «Την αντίθεση του σε εθιμοτυπικές επισκέψεις τέτοιου τύπου καθώς σε καμία περίπτωση δεν μας έχουν πείσει για το σκοπό και την αποτελεσματικότητα τους».

Επιπλέον, καλούν τον υπουργό «ερχόμενο στο Νοσοκομείο να έχει σαφείς απαντήσεις για τα όσα δεν έχει κάνει μέχρι τώρα και όχι για τα όσα σκοπεύει να κάνει, γιατί πλέον δεν μπορεί να πείσει κανέναν».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News