Ειδήσεις

Ελληνικό γιαούρτι... Τσεχίας!

Άλλη μια μεγάλη "επιτυχία" για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο εξωτερικό. Μετά την ήττα που έχει υποστεί η Ελλάδα στη φέτα και το δικαίωμα σε άλλες χώρες να χρησιμοποιούν τον όρο "φέτα", την πατήσαμε και στο γιαούρτι. Και αυτή τη φορά όχι από χώρες που βρίσκονται εκτός ευρωπαϊκής ζώνης, αλλά μέσα στην έδρα μας.

Η Τσεχία λοιπόν θα μπορεί να παράγει ελληνικό γιαούρτι! Nαι... καλά ακούσατε, ελληνικό γιαούρτι Τσεχίας. Αυτό λέει η απόφαση της Ε.Ε., για να καταλάβουμε τι σημαίνει το "κοινό μας σπίτι". Είπαμε, φέτα νοτίου Αφρικής και ελληνικό γιαούρτι πλέον Τσεχίας. Για να είμαστε βέβαια ακριβείς, ο όρος που θα χρησιμοποιούν οι Τσέχοι θα είναι "Ελληνικό γιαούρτι στυλ...", Ελληνικού τύπου γιαούρτι", "Ελληνικής συνταγής γιαούρτι" κ.λπ.

Στη συσκευασία λοιπόν θα αναφέρεται με μεγάλα γράμματα το "Ελληνικό γιαούρτι" και με μικρά ο όρος "συνταγή", "στυλ", "τύπος" κ.λπ., οπότε ο καταναλωτής θα νομίζει ότι τρώει ελληνικό γιαούρτι αλλά μόνο ελληνικό που δε θα είναι. Πόση δύναμη έχει, τέλος πάντων, ο όρος "Ελλάδα" και όλοι προσπαθούν να λέγονται τα προϊόντα τους "ελληνικά" και εμείς βουλιάζουμε στη φτώχια και στην κακομοιριά..!

Μήπως η λύση στο χρέος θα ήταν να πουλήσουμε τον όρο "Ελλάδα";

Έλα εδώ, κύριε Αφρικανέ, Καναδέ, Αμερικάνε, Τσέχε, Γερμανέ, Τούρκε... πλήρωσε αδρά και γράψε "Ελλάδα" άμα γουστάρεις να πουλάς τα προϊόντα σου "ελληνικά", για να ξεχρεώσουμε και εμείς...

Σχόλια