Ειδήσεις

Τι είπαν οι φερόμενοι "ληστές με τα καλάσνικοφ"

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος στη δίκη για τις ένοπλες ληστείες που είχαν σημειωθεί από το 2012 έως το 2015 στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, ανάμεσα στις οποίες και αυτή στο κοσμηματοπωλείο του ξενοδοχείου Creta Maris, στη Χερσόνησο, κατά την οποία συνελήφθησαν τρεις ληστές, μετά από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς.

Η εκδίκαση της υπόθεσης συνεχίστηκε τη Δευτέρα (31/10) με την ολοκλήρωση των μαρτυρικών καταθέσεων, αλλά και τις απολογίες των βασικών κατηγορούμενων. Μετά το πέρας των απολογιών, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης διέκοψε τη συνεδρίαση για την ερχόμενη Παρασκευή. Εκείνη την ημέρα θα αγορεύσει ο Εισαγγελέας της Έδρας και κατά πάσα πιθανότητα θα έχουμε και έκδοση της απόφασης.

Οι απολογίες

Απολογούμενος ενώπιον του Δικαστηρίου, ο 34χρονος Αρμένιος ομολόγησε για κάποιες μόνο από τις πράξεις που του αποδίδονται. Ειδικότερα, ο 34χρονος ομολόγησε ότι πήρε μέρος στην αιματηρή ληστεία στη Χερσόνησο, όπου και συνελήφθη, καθώς και στις ληστείες των δύο σούπερ μάρκετ και την απόπειρα ληστείας του κοσμηματοπωλείου στην οδό Κονδυλάκη, τον Φεβρουάριο του 2015.

Εξάλλου, ο Αρμένιος υποστήριξε ότι από τα παραπάνω αδικήματα, το μοναδικό το οποίο διαπράχθηκε μαζί με τον 30χρονο συγκατηγορούμενό του, είναι η ληστεία στο κοσμηματοπωλείο του Creta Maris. 

Συγκεκριμένα, ο 34χρονος ισχυρίστηκε ότι είχε γνωριστεί με τον 30χρονο σχετικά πρόσφατα και οι μεταξύ τους σχέσεις, ήταν απλές. Πρόσθεσε, ακόμη, ότι αυτός που τους γνώρισε, ήταν ο φίλος τους από το Μυλοπόταμο που βρίσκεται σε κώμα.

Όσον αφορά τους συνεργούς του στις πράξεις που ομολογεί, ο 34χρονος είπε ότι τις διέπραξε μαζί με τον κατηγορούμενο που είναι σε κωματώδη κατάσταση κι έναν άλλο αλλοδαπό. Σε κάθε περίπτωση, ο Αρμένιος υποστήριξε ότι ο 30χρονος Κρητικός δεν ήταν μαζί τους, παρά μόνο στο Creta Maris.

Από την άλλη, ο 30χρονος, ο οποίος χρησιμοποιεί πατερίτσες, καθώς είχε τραυματιστεί -και αυτός- σοβαρά κατά την ανταλλαγή των πυροβολισμών με τους αστυνομικούς πριν την σύλληψή του, κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος με τον 34χρονο Αρμένιο. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον 30χρονο, η μόνη ληστεία στην οποία συμμετείχε ήταν αυτή κατά την οποία συνελήφθη. 

Ειδικότερα, ο 30χρονος είπε ότι το άτομο που του πρότεινε να συμμετάσχει στη ληστεία αυτή, ήταν ο κατηγορούμενος από το Μυλοπόταμο. Σύμφωνα μάλιστα με τον 30χρονο, ο ίδιος δεν γνώριζε καν ότι θα γινόταν ληστεία, καθώς η ενημέρωση που του είχε γίνει, έκανε λόγο για απλή κλοπή. Όπως ισχυρίστηκε συγκεκριμένα, ο 30χρονος πληροφορήθηκε για το ότι θα προχωρούσαν σε ληστεία, μόνο αφού είδε τα όπλα μέσα στο αυτοκίνητο, καθ' οδόν προς το ξενοδοχείο.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια