default-image

Αναμένοντας την τροπολογία Παππά για ΕΣΡ και άδειες

Αναμένοντας την τροπολογία Παππά για ΕΣΡ και άδειες

«Σήμερα φέρνουμε στη Βουλή τη διάταξη για την αναστολή του άρθρου 2Α, το οποίο μετέφερε τις αρμοδιότητες για τη διεξαγωγή από το ΕΣΡ, που δεν υπήρχε τότε, στον υπουργό Επικρατείας», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real FM.

«Θα προχωρήσουμε στη συνολική αλλαγή του νόμου 4339/15, για την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών μόλις δημοσιοποιηθεί το σκεπτικό της σχετικής απόφασης του ΣτΕ», τόνισε, ο υπουργός.

«Αυτή τη στιγμή παρανομούμε όλοι μαζί, γιατί δεν έχει παραταθεί και το καθεστώς της προσωρινής άδειας, με απόφαση του ΣτΕ από το 2010» είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Παππάς και κάλεσε τη ΝΔ, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης, να διευκρινίσει ποιες διατάξεις του νόμου θέλει να καταργηθούν.

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συναινούσε και σε πρόσωπα εκτός του κόμματος και ήταν η ΝΔ που υπαναχώρησε. Ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, «είμαστε ενώπιον της συνεδρίασης, δεν προεξοφλώ τίποτα».

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΜΕ ΒΟΥΛΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΠΑΠΠΑ

Ολόκληρη η ανακοίνωση του κου. Παππά:

«Οι μοναδικές επί τις ουσίας διαφοροποιήσεις που φέρνει η πρόταση νόμου της ΝΔ για την αδειοδότηση τηλεοπτικών σταθμών, σε σχέση με τον ισχύοντα νόμο, είναι: Καταργεί το κατώτατο όριο εργαζομένων, που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε ορίσει στους 400 πλήρους απασχόλησης εργαζόμενους ανά κανάλι. Καταργεί το διαγωνισμό και τον αντικαθιστά από "αδειοδοτική διαδικασία", η οποία ελαχιστοποιεί το τίμημα που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο. Κροκοδείλια τα δάκρυα της ΝΔ για τους εργαζόμενους, λοιπόν. Ειλικρινή τα δάκρυά της για τους καναλάρχες. Κατά τα άλλα, η πρόταση νόμου της ΝΔ επαναλαμβάνει, προς το χαλαρότερο, τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο νόμος 4339/15, στα άρθρα 1-15. Σε αυτά ακριβώς τα άρθρα τα οποία η ΝΔ θέλει να καταργήσει. Σε αυτόν ακριβώς το νόμο, ο οποίος -στις βασικές του διατάξεις- υπερψηφίστηκε με πλειοψηφία σημαντικά ευρύτερη της κυβερνητικής».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News