default-image

Εξόρμηση στο μαγικό καταφύγιο του Λιμνάκαρου 

Κρήτη
Εξόρμηση στο μαγικό καταφύγιο του Λιμνάκαρου 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Σαββατοκύριακο 5-6 Νοεμβρίου ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγίου Νικολάου διοργανώνει 2ημερη εξόρμηση που περιλαμβάνει διπλή πεζοπορία και διανυκτέρευση στο ορειβατικό καταφύγιο Λιμνάκαρου.

Το καταφύγιο του Λιμνάκαρου είναι το μοναδικό ορειβατικό καταφύγιο στο νομό Λασιθίου και βρίσκεται στον ορεινό όγκο της Δίκτης στη θέση Στροβίλι, στην πλαγιά νοτιοδυτικά του ομώνυμου οροπεδίου και σε υψόμετρο 1350 μέτρων.

Μπορεί να φιλοξενήσει 20 άτομα σε κρεβάτια-κουκέτες και 10 ακόμη άτομα μπορούν (με τον ανάλογο εξοπλισμό) να κοιμηθούν στο πάτωμα. Διαθέτει ηλεκτρικό ρεύμα από γεννήτρια, νερό για καθαριότητα, εξοπλισμένη κουζίνα, τουαλέτα και ξυλόσομπα για θέρμανση. Την διαχείριση/διάθεση του καταφυγίου έχει ο Ε.Ο.Σ. Λασιθίου.

Λόγω του καθορισμένου αριθμού ατόμων που μπορούν να φιλοξενηθούν στο καταφύγιο, θα πρέπει απαραίτητα να γίνει κράτηση θέσης στο τηλ. 6946160654 (Ελένη), μέχρι την Παρασκευή το μεσημέρι. Το κόστος συμμετοχής για τη χρήση του καταφυγίου και του φορτηγού θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των συμμετοχών και θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η ομάδα μας θα ξεκινήσει το μεσημέρι του Σαββάτου, για το οροπέδιο του Λιμνάκαρου. Θα αφήσουμε τα αυτοκίνητα στην εκκλησία του Αγίου Πνέυματος και μετά από πεζοπορία μιας περίπου ώρας θα φτάσουμε στο καταφύγιο.

Όσοι συμμετέχουν θα πρέπει να έχουν μαζί τους πόσιμο νερό, τα φαγώσιμα που θα χρειαστούν για το διήμερο, ζεστά και αδιάβροχα ρούχα (η θερμοκρασία στην περιοχή είναι τουλάχιστον 10ο χαμηλότερη), υπνόσακο, ενώ όσοι κοιμηθούν στο πάτωμα θα πρέπει να φροντίσουν να έχουν και υπόστρωμα. Τα τρόφιμα και τα απαραίτητα για τη διανυκτέρευση θα μεταφερθούν στο καταφύγιο με αγροτικό αυτοκίνητο 4Χ4.

Το βράδυ του Σαββάτου θα φάμε και θα κοιμηθούμε στο καταφύγιο και το πρωί της Κυριακής, αφού πάρουμε πρωινό και παραδώσουμε όσα πράγματα δεν μας είναι απαραίτητα στο φορτηγό για μεταφορά, θα επιλέξουμε ανάμεσα σε δυο πεζοπορικές διαδρομές, διαφορετικού βαθμού δυσκολίας:

Η πρώτη ομάδα με αρχηγό τον Γιώργο Ανδρουλάκη θα ανέβει στη δεύτερη ψηλότερη κορυφή της Δίκτης, στην κορυφή Αφέντης σε υψόμετρο 2.141μ. Στην κορυφή υπάρχει το γραφικό πετρόκτιστο ξωκλήσι του Αφέντη Χριστού και η θέα στον ορεινό όγκο της Δίκτης και στην γύρω περιοχή είναι πανοραμική. ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ 5.

Η δεύτερη ομάδα με αρχηγό τον Λεωνίδα Κλώντζα θα ακολουθήσει πορεία σε παλιό μονοπάτι νότια του καταφυγίου. Θα συναντήσουμε το ευρωπαϊκό πεζοπορικό μονοπάτι Ε4 και θα επιστρέψουμε στο χώρο στάθμευσης των αυτοκινήτων από το Ε4. ΩΡΕΣ ΠΟΡΕΙΑΣ 3.      

Μετά το τέλος της πεζοπορίας, όσοι θέλουν μπορούν να μείνουν το μεσημέρι για φαγητό σε παραδοσιακή ταβέρνα της περιοχής.

ΑΝΑΧΩΡΗΣΗ: από Άγιο Νικόλαο (φανάρια Ξηροκάμπου - S/M Mολυμπάκης), το Σάββατο το μεσημέρι στις 14:30 και μετάβαση στην περιοχή με δικά μας αυτοκίνητα.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: τηλ. 6944782507  

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: pezopories.blogspot.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News