Ειδήσεις

Άνοιξαν οι ουρανοί στη Βιάννο (video)

Η πολυπόθητη βροχή που ανέμεναν εδώ και μήνες στη Βιάννο, γονυπετής και με προσευχές, επιτέλους ήρθε και μάλιστα με μεγάλη ένταση.

Η πολυπόθητη βροχή που ανέμεναν εδώ και 9 ολόκληρους μήνες στη Βιάννο με τους κατοίκους του χωριού μάλιστα να προχωρούν γονυπετής και σε Κυριακατική προσευχή, επιτέλους ήρθε και μάλιστα με μεγάλη ένταση.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΒΡΟΧΗ

Από τις πρώτες πρωινές ώρες η βροχή έπεφτε καταρρακτωδώς στην ευρύτερη περιοχή δίχως να σημειωθούν σοβαρά προβλήματα.

Εξαίρεση αποτέλεσε το σπίτι μιας Βιαννίτισσας της κ. Αικατερίνης Μπιτσακάκη, όπου τα ορμητικά νερά που κατέβαιναν με φόρα μπήκαν μέσα στο σπίτι της προκαλώντας υλικές ζημιές και δίχως η ίδια να κινδυνεύσει.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο ΤΡΟΠΙΚΟΣ ΚΥΚΛΩΝΑΣ ΠΛΗΤΤΕΙ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ, ΠΟΥ ΧΤΥΠΑΕΙ

Έγινε απάντλτηση υδάτων και όπως εξήγησε στο neakriti.gr ο δήμάρχος Βιάννου κ. Μπαριτάκης, θα πρέπει από τους μηχανικούς τους δήμου να γίνει μια ειδική παρέμβαση στην περιοχή για τα όμβρια ύδατα που συγκεντρώνονται στο συγκεκριμένο σημείο.  

Είναι ενδεικτικό, ερασιτεχνικό video κατοίκου της περιοχής, του κ. Ραπτάκη, μέσα από το χωριό της Άνω Βιάννου και μάλιστα στον γραφικό πλάτανο όπου τα ορμητικά νερά κατεβαίνουν με φόρα τα σοκάκια του χωριού.

"Η βροχή είναι καλοδεχούμενη" σημειώνει  ο δήμαρχος, υποστηρίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν σημειωθεί ιδιαίτερα προβλήματα.

Μικρής έκτασης κατολισθήσεις υπήρξαν στο επαρχιακό δίκτυο της Βιάννου με τα συνεργεία του δήμου να έχουν προβεί ωστόσο στις απαραίτητες ενέργειες.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Σχόλια