Ειδήσεις

Συνεχίζεται η δίκη των φερόμενων "ληστών με τα καλάσνικοφ"

Συνεχίζεται τη Δευτέρα (31/10) η εκδίκαση της υπόθεσης για τη σειρά των ένοπλων ληστειών που είχαν σημειωθεί από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2015, σε κοσμηματοπωλεία και σούπερ-μάρκετ στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. 

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης κάθονται ένας 30χρονος Κρητικός κι ένας 34χρονος Αρμένιος, οι οποίοι μαζί με έναν ακόμη ντόπιο, ο οποίος βρίσκεται σε κώμα, φέρονται να λήστεψαν τον προπερασμένο Ιούνιο το κοσμηματοπωλείο του ξενοδοχείου "Creta Maris", στη Χερσόνησο.

Μετά από διακοπή αρκετών ημερών, η πολύκροτη δίκη συνεχίζεται τη Δευτέρα με την κατάθεση μαρτύρων του κατηγορητηρίου. Κατά τις προηγούμενες συνεδριάσεις, εξετάστηκαν - μεταξύ άλλων - αστυνομικοί που είχαν συμμετάσχει στην επιχείρηση σύλληψης των ληστών, στη Χερσόνησο, τον Ιούνιο του 2015.

Εξάλλου, κατέθεσαν και μάρτυρες για την απόπειρα ληστείας του κοσμηματοπωλείου στην οδό Κονδυλάκη, το Φεβρουάριο του 2015 αλλά και για τη ληστεία στο εργαστήριο χρυσοχοϊας στη Μονή Μαλεβιζίου τον Ιούλιο του 2014.

Κατηγορητήριο "μαμούθ"

Σημειώνεται ότι εκτός από τους δύο φερόμενους ληστές, δικάζεται και μία αλλοδαπή γυναίκα, η οποία βαρύνεται με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, καθώς φέρεται να προσπάθησε να εξαφανίσει κοσμήματα και τηλεφωνικές συσκευές από το σπίτι του 34χρονου Αρμένιου, μετά τη σύλληψη του τελευταίου. Εξάλλου, τόσο ο 30χρονος ντόπιος, όσο και ο 34χρονος βαρύνονται με μια σειρά συνολικά 13 πράξεων, εκ των οποίων οι έξι συνιστούν κακουργήματα.

Οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται - μεταξύ άλλων - να πήραν μέρος στη ληστεία του κοσμηματοπωλείου του ξενοδοχείου "Royal Mare", στον Ανισαρά Χερσονήσου, τον Αύγουστο του 2012, τη ληστεία εργαστηρίου χρυσοχοΐας στη Μονή Μαλεβιζίου, τον Ιούλιο του 2014, την απόπειρα ληστείας κοσμηματοπωλείου στην Αμμουδάρα το Μάιο του 2015 και τη ληστεία κοσμηματοπωλείου στα Μάλια τον Απρίλιο του 2015. 

Εξάλλου, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι λήστεψαν στις 12 Φεβρουαρίου του 2015 δύο σούπερ-μάρκετ (ένα στην οδό Ηρακλή, στο Ηράκλειο, κι ένα στο Γάζι), καθώς κι ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στην εθνική οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, οι δύο άνδρες είναι οι δράστες της απόπειρας ληστείας που είχε σημειωθεί την ίδια ημέρα σε κοσμηματοπωλείου της οδού Κονδυλάκη, αλλά και της ληστείας του κοσμηματοπωλείου του "Creta Maris", τον Ιούνιο του 2015. 

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια