default-image

Εικόνες ντροπής για την κατάντια των ενετικών τειχών (pics)

Κρήτη
Εικόνες ντροπής για την κατάντια των ενετικών τειχών (pics)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κυριακή σήμερα και αρκετές οικογένειες με σύμμαχο και την σχετική καλοκαιρία θα σκέφτηκαν να ανηφορίσουν για έναν όμορφο περίπατο στα ενετικά τείχη και γιατί όχι να βρεθούν πιο συγκεκριμένα στον Προμαχώνα του Αγίου Ανδρέα πάνω από την Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Εικόνα που εμφανίζουν οι τουαλέτες πάνω στα τείχη

Τα συναισθήματα ωστόσο ενθουσιασμού και χαράς έδωσαν την θέση τους στον έντονο προβληματισμό και την απογοήτευση καθώς μεγάλοι αλλά και μικροί ήρθαν αντιμέτωποι με μία άσχημη εικόνα.

Μια εικόνα εγκατάλειψης, βρωμιάς και δυσωδίας που κυριαρχεί στο συγκεκριμένο σημείο αλλά και κατά μήκος των τειχών και σε κάνει όχι μόνο να θες να παραμείνεις εκεί αλλά να φύγεις με τις χειρότερες των εντυπώσεων για μία πόλη που κάλλιστα θα μπορούσε να υπερηφανεύεται για τα Τείχη της ,όπως άλλωστε έχει αποτυπωθεί και στα "χαρτιά" και στα βιβλία ,για το μεγαλύτερο διασωθέν οχυρωματικό μνημείο της Μεσογείου...

Μάλιστα αναγνώστης του neakriti.gr δεν παρέλειψε να φωτογραφίσει και σημεία που αντικρύζοντας τα, η οργή και η αγανάκτηση για την κατάντια των Τειχών χτυπάει κόκκινο .

Φωτογραφίες που παρουσιάζει το neakriti σε μία απέλπιδα προσπάθεια αφύπνισης έστω και τώρα των εμπλεκόμενων φορέων.

Οι λέξεις που πρωταγωνιστούν εκτός από την εγκατάλειψη, εκτός από τη γκρίζα εικόνα, εκτός από την εξαθλίωση του μνημείου: Σκουπίδια, σπάσμένα παγκάκια, κατεστραμμένα φωτιστικά, άχρηστες, κατεστραμμένες και βρώμικες τουαλέτες που σιχαίνεσαι όχι μόνο να μπεις αλλά και να περάσεις από έξω.

Σε κάθε περίπτωση, η ανάδειξη και η φήμη των ενετικών τειχών του Ηρακλείου δεν έχουν φτάσει στο βαθμό τουλάχιστον που όλοι μας θα θέλαμε, αλλά παραμένουν όπως όλα δείχνουν στην ..αφάνεια.

Η Βαλέτα της Μάλτας, η Ρόδος και άλλες μεσογειακές περιοχές έχουν καταφέρει να χτίσουν ένα ισχυρό όνομα παγκοσμίως πάνω στην ιστορία τους. Το Ηράκλειο;;

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News