default-image

Κρήτη: Πώς δρούσε κυκλώμα παράνομης διακίνησης μεταναστών

Κρήτη
Κρήτη: Πώς δρούσε κυκλώμα παράνομης διακίνησης μεταναστών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δέκα Σύριοι και ένας Λιβανέζος, αποτελούν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που εξάρθρωσε η ΕΛΑΣ στην Κρήτη στη διάρκεια της γιγαντιαίας επιχείρησης που εξελίχθηκε το  Σάββατο στο Ηράκλειο, τα Χανιά, την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη όπου έχουν γίνει οι μισές από τις συλλήψεις.  

Τα τρία άτομα τα οποία συνελήφθησαν στη Αθήνα μεταφέρθηκαν ήδη με πλοίο της γραμμής τα ξημερώματα στο Ηράκλειο ενώ οι δυο κρατούμενοι από τη Θεσσαλονίκη αναμένεται να μεταφερθούν τη Δευτέρα.

Οι συλλήψεις αυτές ξεδιπλώνουν τη δράση του κυκλώματος που επιχειρούσε να διακινήσει μη νόμιμους μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα και από εκεί στην Ευρώπη μέσω της Κρήτης αποκομίζοντας υπερκέρδη τα οποία κατέληγαν σύμφωνα με πληροφορίες στον κουμπαρά μιας "παρατράπεζας" , η οποία είχε στηθεί και η οποία εξασφάλιζε τη μεταφορά τεράστιων χρηματικών ποσών με αποδέκτες αλλοδαπούς που είχαν καταφέρει να φτάσουν σε χώρες της Ευρώπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μόνο για τους τελευταίους μήνες το πόσο αυτό ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Το κύκλωμα μετέφερε τους πρόσφυγες ή μετανάστες από την Τουρκία στον Πειραιά και από εκεί με πλοίο της γραμμής στην Κρήτη και σε ξενοδοχεία στην Αμμουδάρα είτε πλησιέστερα του αεροδρομίου μέχρι να εξασφαλιστεί το εισιτήριο για την πτήση τσάρτερ με την οποία θα ταξίδευαν. Από κάθε άτομο που διακινούσαν εισέπρατταν από 3 έως και 4 χιλιάδες ευρώ για το ταξίδι.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΞΗΛΩΝΟΥΝ ΚΥΚΛΩΜΑ ΠΑΡΑΝΟΜΗΣ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News