default-image

Νέος σεισμός συγκλονίζει την Ιταλία (video)

Κόσμος
Νέος σεισμός συγκλονίζει την Ιταλία (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όπως έγινε γνωστό λίγο πριν τις 9 το πρωί, νέος σεισμός ταρακούνησε τη γειτονική Ιταλία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και τέσσερις μέρες μετά την τριπλή σεισμική δόνηση με τον έναν νεκρό , ο  Κυριακάτικος σεισμός στις 7.40 (ώρα Ιταλίας) ήταν μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και χτύπησε την κεντρική Ιταλία. Σύμφωνα, ωστόσο, με την προκαταρκτική λύση του αμερικανικού ινστιτούτου Γεωφυσικής ο σεισμός ήταν μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, όμως αργότερα  έσπευσε να αναθεωρήσει με εστιακό βάθος τελικά το 1,5 χιλόμετρο.

Το επίκεντρο του σεισμού βρίσκεται 34χλμ. δυτικά της πόλης Άσκολι και 67χλμ. ανατολικά της Περούτζια.

Ο σεισμός σημειώθηκε στην ίδια περιοχή, η οποία χτυπήθηκε τον περασμένο Αύγουστο στην Κεντρική Ιταλία, αφήνοντας πίσω του περισσότερους από 300 νεκρούς.

Αυτή την στιγμή δεν έχουν μεταφερθεί νέα για τραυματίες ενώ ο κόσμος έχει ήδη βγει στους δρόμους.

Δεν υπάρχει κάνενα θέμα για την Ελλάδα διαβεβαιώνει μέσα από το protothema,  ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμιος Λέκκας, σύμφωνα με τον οποίο ο σεισμός αφορά μόνο την Ιταλία.

Για πανικό έκανε λόγο μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο επίτιμος πρόξενος της Περούτζια Κώστας Χριστογιάννης, ο οποίος υποστήριξε ότι το μεγάλο πρόβλημα αναμένεται στα βούνα γύρω από την ιταλική πόλη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα, ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε μεγάλο μέρος της Κεντρικής Ιταλίας, ενώ ακόμα και στην Ρώμη, ο κόσμος βγήκε τρομοκρατημένος στους δρόμους.

Στην περιοχή που επλήγη, κτήρια φαίνονται να έχουν υποστεί ζημιές, αντικείμενα είναι πεσμένα στο έδαφος, ενώ οι κάτοικοι βρίσκονται σε πλατείες και ανοιχτούς χώρους.

Όπως μεταδίδει η ιταλική τηλεόραση, σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στις πληγείσες περιοχές και βοηθούν τον κόσμο να βγει από τα κτήρια, πολλά από τα οποία είναι άλλωστε μεσαιωνικά.

Την περασμένη Τετάρτη στην ίδια περιοχή είχαν σημειωθεί τρεις σεισμικές δονήσεις προκαλώντας μεγάλες καταστροφές στην περιοχή.

Μας προκαλεί μεγάλη έκπληξη που έχουμε τόσους μεγάλους σεισμούς σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα στην Ιταλία είπε ο σεισμολόγος Κώστας Παπαζάχος στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο μήνες περίπου 300 άνθρωποι είχαν χάσει τη ζωή τους από τον ισχυρό σεισμό με επίκεντρο το χωριό Αματρίτσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΤΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΤΩΝ ΡΙΧΤΕΡ "ΧΟΡΕΨΕ" Η ΙΤΑΛΙΑ

Να θυμίσουμε ότι Ένας νεκρός από ανακοπή καρδιάς και  10 οι τραυματίες από τις  τρεις ισχυρές σεισμικές δονήσεις μεγέθους 5,4, 5,9 και 5,6 Ρίχτερ που σημειώθηκαν με διαφορά λίγων ωρών και «χόρεψαν» την κεντρική Ιταλία και συγκεκριμένα τις πόλεις Visso, Ussita και Castel Santangelo Sul Nera το βράδυ της περασμένης Τετάρτης .

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News