default-image

Μετά από 4 εκτελεστικά αποσπάσματα τώρα... το κράτος (video)

Κρήτη
Μετά από 4 εκτελεστικά αποσπάσματα τώρα... το κράτος (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έδωσε τη ψυχή του για την ελευθερία και την Πατρίδα, όμως το Ελληνικό κράτος εξακολουθεί να του δείχνει το σκληρό του πρόσωπο και να του γυρίζει την πλάτη στο αίτημα για την απονομή Αντιστασιακής σύνταξης.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_ddqvdxbq/

Ο Χαράλαμπος Μαυρογιάννης, 91 ετών, ο τελευταίος επιζών της αντιστασιακής ομάδας Ανωγείων « ο Ψηλορείτης» με αρχηγό τον Γιάννη Δραμουντάνη, εκφράζει στο neakriti.gr  την πικρία του για την αντιμετώπιση του από το κράτος, στο ζήτημα της απονομής Αντιστασιακής σύνταξης.

Διεκδικεί ένα ποσό 75 ευρώ το μήνα επιπλέον στη σύνταξη του, η οποία ψαλιδίστηκε σημαντικά στα χρόνια της κρίσης.

Πριν αρκετές δεκαετίες, δεν διεκδίκησε την Αντιστασιακή Σύνταξη γιατί όπως εξηγεί μπορούσε να ζήσει με τα 1.100 ευρώ.  Όμως, όταν η σύνταξη του μειώθηκε στα 515 ευρώ, αποφάσισε να την διεκδικήσει, αντικρίζοντας όμως αδιαφορία και δεκάδες εμπόδια.

Με το κεφάλι ψηλά, διεκδικεί το αυτονόητο, έχοντας στα χέρια του και δικαστική απόφαση, όπως υποστηρίζει ο ίδιος.

Ο Χαράλαμπος Μαυρογιάννης έχει στο πλευρό του τη σύζυγο του, τα 15 εγγόνια και 11 δισέγγονα του.

Πρόκειται μάλιστα για τον άνθρωπο και αγωνιστή που γλίτωσε από 4 εκτελεστικά αποσπάσματα των Γερμανών και που κάθε χρόνο καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στο Ηράκλειο.

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για το έπος του 1940 κατέθεσε και την Παρασκευή ,ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου στρατιώτη, αποσπώντας το πιο δυνατό χειροκρότημα…

Εκπληρώνει κάθε χρόνο το χρέος του, προς τους ήρωες της Πατρίδας μας που αγωνίστηκαν για την Ελευθερία.

Η πολιτεία όμως;;;

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News