default-image

Ήταν να μην πάρει φόρα ο Παναθηναϊκός

Μπάσκετ
Ήταν να μην πάρει φόρα ο Παναθηναϊκός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Παναθηναϊκός ήρθε με φόρα από το "διπλό" στη Γερμανία, συντρίβοντας εντός έδρας τον Ερυθρό Αστέρα (70-59), στην πρώτη εμφάνιση του Τσάβι Πασκουάλ μπροστά στον κόσμο της ομάδας.

Η εκτός έδρας νίκη στη Γερμανία έβαλε φτερά στα πόδια των παικτών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι πήραν... παραμάζωμα τον Ερυθρό Αστέρα στο ΟΑΚΑ. Το +11 (70-59) της νίκης των "πρασίνων" δεν είναι πλήρως ενδεικτικό της εικόνας που είχε το παιχνίδι, αφού οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, με τη διαφορά να φτάνει μέχρι το +23 (41-18 και 52-29) στη διάρκεια του αγώνα.

Ένα μικρό "μπλακ άουτ" έδωσε τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να μειώσουν τη διαφορά προς στιγμήν, αλλά επί της ουσίας δεν απείλησαν ποτέ την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ.

Από πολύ νωρίς, η ενέργεια που έβγαζε ο Παναθηναϊκός στο παρκέ κατέστη στοιχείο που θα καθόριζε τις ισορροπίες. Οι παίκτες του Ερυθρού Αστέρα έδειξαν να μην έχουν δυνάμεις, μετά τον προχθεσινό (26/10) αγώνα με την Μπαρτσελόνα, κάτι που σε συνδυασμό με την ασυνέπεια που έδειχναν στην αδύνατη πλευρά, έδωσε δικαιώματα. Οι γηπεδούχοι σκόραραν ουκ ολίγα καλάθια με διεισδύσεις, ενώ όταν δεν έβρισκαν διάδρομο, είχαν τους ψηλούς τους να "τελειώνουν" τις φάσεις με πλάτη στο καλάθι.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε πολύ γρήγορα το +20 (34-14 στο 12'50'') για τον Παναθηναϊκό, που είχε τους Νικ Καλάθη και Τζέιμς Γκιστ σε πρωταγωνιστικό ρόλο. Σταδιακά βέβαια μπήκαν κι άλλοι στην εξίσωση, με τον Κέι Σι Ρίβερς να "γεμίζει" την περιφέρεια με το κορμί του και τον Γιάννη Μπουρούση να σκοράρει με τρομερή οικονομία στις επιθέσεις που πήρε.

Κι από τη στιγμή που ο Όγκνιεν Κούζμιτς ήταν ο πιο... επικίνδυνος  "ερυθρόλευκος", όλα πήραν τον δρόμο τους. Το +21 (46-25) του ημιχρόνου αντικατόπτριζε πλήρως τη διαφορά διάθεσης και αποτελεσματικότητας.

Στο β' ημίχρονο δεν είχε πολύ διαφορετική εικόνα, με τον Παναθηναϊκό να απλώνει το παιχνίδι του, να τρέχει το γήπεδο όποτε του δόθηκε η ευκαιρία και τα δίποντα να παραμένουν σύμμαχος. Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς δεν έμεινε πάντως αμέτοχη στο παιχνίδι, αφού σταδιακά ανέβασε την απόδοση και τα ποσοστά της. Γι αυτό η διαφορά έπεσε στους δέκα πόντους (63-53 στο 24'13'').

Πλην αυτού όμως, μηδέν εις το πηλίκο για τον Ερυθρό Αστέρα, αφού το "τριφύλλι" διαφύλαξε μέχρι τέλους το προβάδισμά του, για να φτάσει στην τρίτη φετινή του νίκη στην EuroLeague (70-59) -σε τέσσερις αναμετρήσεις.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 46-25, 61-41, 70-59.

Παναθηναϊκός (Πασκουάλ): Σίνγκλετον, Νίκολς 6, Ρίβερς 12, Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν 7, Γκιστ 17, Μπουρούσης 12 (8 ριμπ.), Καλάθης Ν. 16 (6 ριμπ., 5 ασ.).

Ερυθρός Αστέρας (Ράντονιτς): Ουόλτερς 8, Ρέμπιτς, Ντάνγκουμπιτς 2, Μίτροβιτς 4, Λάζιτς, Ντόμπριτς, Σιμόνοβιτς 4, Τζένκινς 8, Γκούντουριτς 3, Γιόβιτς 3, Κούζμιτς 15 (15 ριμπ.), Μπιέλιτσα 12.

Πηγή: sport24.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News