Ειδήσεις

Άλυτα τα προβλήματα των ατόμων με τύφλωση στο Ηράκλειο

«Οι ειδικές ανάγλυφες πλάκες (οδηγοί όδευσης τυφλών) στα πεζοδρόμια, δεν τοποθετούνται τυχαία και δεν είναι αισθητική παρέμβαση». Αυτό το μήνυμα έστειλαν σήμερα τα μέλη της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης μέσα από την εκπομπή "Κρήτη Σήμερα" της "ΚΡΗΤΗ TV", με το Μάνο Δασκαλάκη και τη Νικολέτα Σφακιανάκη.

Στόχος τους, να ευαισθητοποιήσουν πολίτες αλλά και αρχές με αφορμή τα καθημερινά προβλήματα προσβασιμότητας που συναντούν στην προσπάθειά τους να διασχίσουν πεζοί τους δρόμους της πόλης.

Παραλιακή Ηρακλείου: Ο Οδηγός Όδευσης Τυφλών διακόπτεται απότομα σταματώντας έτσι την πορεία των τυφλών.

Οι φωτογραφίες που σας παρουσιάζουμε αναδεικνύουν τα προβλήματα που δεν είναι άλλα από παραλήψεις και κακοτεχνίες που σημειώνονται στους Οδηγούς Όδευσης Τυφλών αλλά και  τα τραπεζοκαθίσματα, τους στύλους και τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα που στέκονται εμπόδιο στην ομαλή πορεία των ατόμων με προβλήματα όρασης.

Οι κακοτεχνίες πολλές στους Οδηγούς Όδευσης Τυφλών όπως στην προκειμένη περίπτωση όπου φρεάτια αποπροσανατολίζουν τους τυφλούς.

Όπως βλέπετε απο αυτή την διάβαση πεζών δεν μπορεί να περάσει ένας βλέπων άνθρωπος πόσο μάλλον τα άτομα με τύφλωση.

Παράλληλα θα δείτε στοιχεία που αφορούν τα άτομα με τύφλωση στο νησί μας, στην Ελλάδα, αλλά και σε όλο τον κόσμο.

Το θέμα ανέλυσαν από το πλατό της εκπομπής ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και πολιτικός Προϊστάμενος Δημοτικής Αστυνομίας κ. Μαρίνος Παττακός, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα γίνουν παρεμβάσεις για μια πιο φιλόξενη πόλη  για όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Ο πρόεδρος  της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Κρήτης Παναγιώτης Γραμμενίδης με τηλεφωνική του παρέμβαση αλλά και  η δημοσιογράφος της εφημερίδας "Νέα Κρήτη" Μαρία Αντωνογιαννάκη.

Ρεπορτάζ: Μαρία Αντωνογιαννάκη

Σχόλια