Ειδήσεις

Πλήθος κόσμου στις παρελάσεις σε Χανιά και Ρέθυμνο

Εβδομήντα έξι χρόνια μετά, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στις παρελάσεις των μεγάλων πόλεων της δυτικής Κρήτης για να τιμήσει τη μνήμη των νεκρών του μεγάλου ΟΧΙ του 1940 κατά του φασισμού.

Παρά τη συννεφιά και λίγο πριν πέσουν οι πρώτες ψιχάλες, πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει από κοντά τον εορτασμό της εθνικής επετείου του ΟΧΙ σε Χανιά και Ρέθυμνο.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν χαλαρά, όπως και στο παρελθόν με τον κόσμο να απολαμβάνει τη νεολαία, τους πολιτιστικούς συλλόγους και τα σώματα ασφαλείας σε άψογους σχηματισμούς.


Στα Χανιά την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο γ.γ. Εμπορίου, Αντώνης Παπαδεράκης, ενώ στο Ρέθυμνο ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.


Οι αυτοδιοικητικοί φορείς κάλεσαν σε ένα σύγχρονο ΟΧΙ, στα ψέματα δια στόματος του αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Απόστολου Βουλγαράκη και σε ένα μαζικό ΝΑΙ στην σύμπνοια για το καλό του τόπου, δια στόματος του Δημάρχου Χανίων Τάσου Βάμβουκα.Με αφορμή την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα, ο βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, κατονόμασε ως προσωπικά υπόλογο τον πρωθυπουργό της χώρας, Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, με τον Ανδρέα Ξανθό να αναφέρει ότι θα υπάρξει νομοθέτημα γέφυρα, μέχρι την επανασύσταση του ΕΣΡ, με αποτέλεσμα ο ανασχηματισμός να μετακυλίεται σε δεύτερο χρόνο στο μέλλον.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια