Ειδήσεις

Με λαμπρότητα παρά τον βροχερό καιρό τιμήθηκε το «ΟΧΙ»

Με λαμπρότητα παρά τον βροχερό καιρό τα Χανιά τίμησαν την ιστορική επέτειο του «ΟΧΙ».

Με λαμπρότητα παρά τον βροχερό καιρό τα Χανιά τίμησαν την ιστορική επέτειο του «ΟΧΙ».

Επίκεντρο των εκδηλώσεων όταν ο λεωφόρος Δημοκρατίας όπου και πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση τμημάτων σχολείων όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, παραδοσιακών συλλόγων, προσκόπων, εθελοντών και αγημάτων από τα τρία όπλα των Ενόπλων Δυνάμεων, ενώ εντυπωσιακή ήταν η διέλευση οχημάτων του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου που ανήκουν στα μέλη του συλλόγου διατήρησης ιστορικών οχημάτων Κρήτης.

Για πρώτη φορά τα πολιτικά τμήματα συνόδευσε στην παρέλαση η επανασυσταθείσα φιλαρμονική του δήμου την οποία στο μεγαλύτερο μέρος της απαρτίζουν μαθητές.

Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης.

Ο κ. Παπαδεράκης αναφέρθηκε στο νόημα της σημερινής επετείου τονίζοντας την ανάγκη να αναζητήσουμε όπως είπε την προβολή του «ΌΧΙ» και του φρονήματος του ελληνικού λαού στη σημερινή πραγματικότητα.

«Το αφήγημα και η διαδρομή ελπίδας του ελληνικού λαού δεν είναι κάποια συνταγή η οποία είναι γραμμένη εκ των προτέρων και την οποία θα υλοποιήσουν κάποιοι άλλοι με μαγικό τρόπο. Είναι κάτι που γράφεται καθημερινά με μάχες, με προσπάθεια, με αγώνα, με συγκρούσεις με κατεστημένα συμφέροντα σε όλα τα επίπεδα με λογικές και νοοτροπίες.

Και σε αυτή την προσπάθεια βαδίζει με κάθε τρόπο και κόστος η ελληνική κυβέρνηση μαζί με τον ελληνικό λαό και αυτή την προσπάθεια είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε ενωμένοι, μαζί με τον ελληνικό λαό», τόνισε ο κ. Παπαδεράκης.

Την ανάγκη ενότητας όλων των Ελλήνων επισήμανε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη.

«Σήμερα που βιώνουμε αυτή την κρίση και την οικονομική και την κρίση που αφορά το προσφυγικό, έχει μεγάλη σημασία να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ώστε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις να βγούμε από την επιτροπεία. Έχει μεγάλη σημασία για την εθνική ανεξαρτησία και για την ελευθερία στη χώρα μας», είπε.

Την ανάγκη της ενότητας επισήμαναν σε δηλώσεις τους ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης και ο δήμαρχος Τάσος Βάμβουκας.

Το πρωί στον Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων τελέστηκε επίσημη δοξολογία και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο ηρώο της πόλης.

Σχόλια