Ειδήσεις

Φωτάκης: Μίλησε για τις άδειες από το Ηράκλειο

Στο Ηράκλειο βρέθηκε για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης.

«Θα πρέπει να σταματήσει η ανομία που υπήρξε τόσα χρόνια», ανέφερε την Παρασκευή από το Ηράκλειο ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο περιθώριο της παρουσίας του στην πόλη, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση στον εορτασμό της εθνικής επετείου.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ «ΟΧΙ»

Μετά το πέρας της παρέλασης ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο νόημα της σημερινής επετείου τονίζοντας ότι «στις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η χώρα ο λαός μας έχει σταθεί όρθιος παρά τις αντιπαραθέσεις που υπάρχουν δίνοντας μαθήματα Δημοκρατίας, αλληλεγγύης και ασφάλειας σε ένα περιβάλλον που είναι ιδιαιτέρα ασταθές».

Επίσης ο κ. Φωτάκης πρόσθεσε: «Εξακολουθούμε να στεκόμαστε όρθιοι και κοιτάμε τον λαό στα μάτια και ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα ξεκινάμε την πορεία της ανάπτυξης κάτι που όλοι ευχόμαστε. Τα πράγματα σταθεροποιούνται, δεν είναι εύκολα, αλλά σταθεροποιούνται και θα προχωρήσουμε μπροστά».

Ο κ. Φωτάκης τόνισε πως θα πρέπει από την κυβέρνηση να γίνουν κάποιες διορθωτικές κινήσεις και ότι είναι σεβαστή η απόφαση του ΣτΕ.

Επίσης είπε ότι απομένει να δούμε το σκεπτικό της απόφασης και συμπλήρωσε πως το γεγονός είναι ότι θα πρέπει να σταματήσει η ανομία που υπήρχε τόσα χρόνια με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

«Ας ελπίσουμε την άλλη εβδομάδα θα επέλθει κάποια συμφωνία και θα λυθεί αυτό το ζήτημα που 27 χρόνια ταλανίζει τη χώρα και θα πρέπει αυτό να μας βάλει και σε κάποιες σκέψεις για το προς τα πού πάμε και το τι θα κάνουμε».

Το κεντρικό σημείο, κατέληξε ο κ. Φωτάκης είναι ότι δεν μπορεί να συνεχισθεί αυτό που υπήρχε 27 χρόνια. Η απόφαση του ΣτΕ έχει να κάνει με τον τρόπο, την προσέγγιση, την οποία υποχρεώθηκε να επιλέξει η κυβέρνηση εξ αιτίας της μη συγκρότησης του ΕΣΡ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια