default-image

Ξέσπασμα Βολικάκη για τα προβλήματα στην ποδηλασία

Σπορ
Ξέσπασμα Βολικάκη για τα προβλήματα στην ποδηλασία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το ασημένιο μετάλλιο που κατέκτησε ο Χρήστος Βολικάκης στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστας φαίνεται πως δεν ήταν αρκετό για να δώσει ώθηση στην ελληνική ποδηλασία.

Πριν καλά καλά προλάβει να χαρεί την επιτυχία του στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστας, ο Βολικάκης έμαθε από τους υπεύθυνους πως ο προγραμματισμός της ελληνικής ομοσπονδίας δεν περιλαμβάνει κάποιον αγώνα στο εξωτερικό, εκτός του παγκοσμίου κυπέλλου της Ολλανδίας που θα γίνει από τις 11 έως τις 13 Νοεμβρίου.

Η αδυναμία αποστολής των αθλητών σε αγώνες του εξωτερικού θέτει σε κίνδυνο την πρόκριση της χώρας μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πίστας του 2017 και μοιραία θα έχει αντίκτυπο στην παγκόσμια κατάταξη καθώς οι Έλληνες αθλητές θα χάσουν πολλές θέσεις. Μετά την τρίτη του παρουσία σε Ολυμπιακούς Αγώνες ο Βολικάκης ξεκίνησε μία νέα προσπάθεια στο σκρατς και στο elimination και κατάφερε να τερματίσει τέταρτος και δεύτερος αντίστοιχα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Γαλλίας.

Από την άλλη γίνεται προσπάθεια να χτιστεί ένα αξιόμαχο σύνολο και στο ομαδικό σπριντ, ωστόσο χωρίς διεθνείς αγώνες είναι δύσκολο να αποκτηθεί η κατάλληλη εμπειρία και η χημεία.

Ο Βολικάκης ξέσπασε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ίδιος και οι συναθλητές του: «Επόμενοι αγώνες, εκτός του παγκοσμίου κυπέλλου της Ολλανδίας, δε θα υπάρξουν γιατί όπως μας ενημέρωσε η ομοσπονδία, δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να μας στείλει στο εξωτερικό. Όταν κατέκτησα το μετάλλιο στο πρόσφατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα πίστεψα πως με εκείνη την προσπάθεια, που δεν ήταν ούτε η πρώτη και θέλω να πιστεύω ούτε η τελευταία, θα άλλαζε κάτι στην ποδηλασία.

Όσοι γνωρίζουν καταλαβαίνουν πως η απουσία αγώνων αποτελεί ταφόπλακα για τους συναθλητές μου και εμένα γιατί χωρίς αγώνες δε μπορούμε να καταφέρουμε κάτι. Δεν ξέρω αν φταίει το κράτος, η ΓΓΑ ή η ομοσπονδία για αυτή την κατάσταση. Ειλικρινά δεν κατηγορώ κάποιον αλλά πρέπει να βρεθεί μία λύση. Σε διαφορετική περίπτωση δεν υπάρχει λόγος να κάνουμε ποδήλατο.

Πρώτα είχαμε το πρόβλημα με το ποδηλατοδρόμιο στο οποίο έπρεπε να σπάμε τις αλυσίδες για να μπούμε να κάνουμε προπόνηση και τώρα έχουμε αυτό. Μετά από 20 και πλέον μετάλλια σε παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δε μπορώ να δεχτώ ότι ένας καταξιωμένος αθλητής - και υπάρχουν αρκετοί και στην ποδηλασία - νιώθει πως του κόβουν το οξυγόνο όταν δεν του δίνουν τη δυνατότητα να αγωνιστεί με τα χρώματα τις πατρίδας του σε μεγάλες διοργανώσεις.

Υπάρχουν οικονομικές υποχρεώσεις απέναντι στους αθλητές που η ΕΟΠ αδυνατεί να εκπληρώσει λόγω οικονομικής στενότητας. Ο νέος πρόεδρος θα πρέπει να σταθεί με συμπάθεια και κατανόηση απέναντι στους αθλητές ώστε να αναγεννηθούν οι παλιοί και να έχουν κίνητρο οι νέοι για να συνεχίσουν στον χώρο. Πιστεύω πως θα το κάνει.

 Από την άλλη πρέπει να εξάρω την ιδέα του πρόεδρου της ΕΟΕ κ. Σπύρου Καπράλου για τις υιοθεσίες αθλητών. Δόθηκε η δυνατότητα σε πολλούς αθλητές να προκριθούν και να πετύχουν διακρίσεις στους πρόσφατους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είμαι σίγουρος ότι θα κάνει το ίδιο και μάλιστα τώρα που έχει περισσότερη εμπειρία σε αυτό το κομμάτι».

Πηγή: sportsfeed.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News