default-image

Ιταλία: σείεται η χώρα από τους μετασεισμούς

Κόσμος
Ιταλία: σείεται η χώρα από τους μετασεισμούς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνέχεια μετασεισμών στη γειτονική Ιταλία. Κατά τη διάρκεια της νύχτας τουλάχιστον δέκα μετασεισμικές δονήσεις στα κεντρικά της χώρας, κράτησαν τους κατοίκους έξω από τα σπίτια τους.

Μάλιστα με απόφαση του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, οι άνθρωποι που έμειναν άστεγοι λόγω του σεισμού,μεταφέρονται σε ξενοδοχεία καθώς οι καιρικές συνθήκες επιδεινώνονται και οι χαμηλές θερμοκρασίες είναι απαγορευτικές για να μείνουν σε πρόχειρους καταυλισμούς με σκηνές.

Πολλοί κάτοικοι, όμως, θέλησαν να παραμείνουν κοντά στα σπίτια τους, και να κοιμηθούν μέσα σε αυτοκίνητα, φοβούμενοι ότι δεν πρόκειται να τους επιτραπεί να επιστρέψουν, μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα, στα χωριά και στις κωμοπόλεις τους.

Ασφαλείς οι Έλληνες φοιτητές

Παράλληλα, έχουν ήδη αναχωρήσει από το λιμάνι της Ανκόνα, με προορισμό την Πάτρα, τριάντα Έλληνες που φοιτούν στο πανεπιστήμιο του Καμερίνο. Πολλοί άλλοι αναμένεται να αναχωρήσουν, πάντα με φέρι μποτ, κατά τη σημερινή ημέρα.

Ο Ιταλός υπουργός Υποδομών, Γκρατσιάνο Ντελρίο, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Ιλ Μεσσατζέρο», τόνισε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να δείξει ότι κατανοεί την ανάγκη να γίνουν νέες, έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση των σεισμών.

Ο Ντελρίο επιβεβαιώνει ότι για να μπορέσει να ολοκληρωθεί μια ουσιαστική αντισεισμική θωράκιση όλων των κτιρίων της χώρας, θα απαιτούνταν περίπου τριακόσια πενήντα δισεκατομμύρια ευρώ. «Θα πρέπει όμως να εντοπίσουμε τις κύριες προτεραιότητες, και αυτές, σε μια πρώτη φάση, είναι τα σχολεία, τα νοσοκομεία και τα δημόσια κτήρια», πρόσθεσε ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου Υποδομών.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News