default-image

Κρήτη: Βροχές έρχονται, ποιοι θα είναι οι τυχεροί; (video)

Κρήτη
Κρήτη: Βροχές έρχονται, ποιοι θα είναι οι τυχεροί; (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βροχερό  τριήμερο ως επι το πλείστον και κυρίως  στη δυτική Κρήτη. Κάπως έτσι θα μπορούσε να είναι ο χαρακτηρισμός των επομένων ημερών και κυρίως του τριημέρου της 28ης Οκτωβρίου, σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις.

Ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου και στην Κρήτη οι πολυπόθητες βροχές αποτελoύν δώρο για τους αγρότες των Χανίων και του Ρεθύμνου ενώ για τους αγρότες  του Ηρακλείου και ακόμη περισσότερο του Λασιθίου δεν αναμένεται  «γεύση» από έστω και από ένα ψιλόβροχο.

«Περιμένουμε βροχές αλλά μόνο σε Χανιά και Ρέθυμνο» υπογραμμίζει ο  γνωστός μετεωρολόγος  κ. Τάσος Αρνιακός στο neakriti.gr αναφέροντας παράλληλα ότι  κύριο χαρακτηριστικό της Παρασκευής είναι η εντονότατη συννεφιά σε όλο το νησί.

Σε γενικές γραμμές ο καιρός την ημέρα  διεξαγωγής των παρελάσεων  θα είναι καλός σε Κεντρική και Ανατολική νότια Κρήτη, ικανοποιώντας έτσι μικρούς και μεγάλους που θέλουν να παρακολουθήσουν τις επετειακές εκδηλώσεις του ΌΧΙ. Αλλά την ίδια ώρα θα βυθίσει σε περισσότερη απογοήτευση και προβληματισμό τους αγρότες κυρίως, που βλέπουν τις καλλιέργειες τους να παραδίδονται "αμαχητί" στην ανομβρία και  είναι μία ανάσα από την ολοκληρωτική καταστροφή.

"Δυστυχώς θα σας απογοητεύσω," δηλώνει με τον δικό του ξεχωριστό  τρόπο ο κ. Αρνιακός λέγοντας ότι "δεν θα έχουμε σημαντικές βροχές. Στη νότια Κρήτη θα έχουμε μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας την ίδια ώρα που για παράδειγμα στις 10 το πρωί σε Κίσσαμο και Ρέθυμνο θα υπάρχει ψιλόβροχο. Θα έχουμε βοριάδες εντάσεως έως και 6 μποφόρ κατά τόπους ενώ η θερμοκρασία στα δυτικά θα φθάσει τους 19 και 20  βαθμούς και στα ανατολικά μέχρι και 21 βαθμούς κελσίου."

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΒΡΟΧΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ

Την ίδια ώρα, απελπισία και απογοήτευση διακατέχει τους Κρητικούς και συγκεκριμένα τον αγροτικό κόσμο που οι μέρες περνάνε , βρισκόμαστε στη καρδιά του φθινοπώρου και τα ποσοστά βροχής εμφανίζουν μηδενικό πρόσημο.

ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

Σύμφωνα μάλιστα  με τους αγροτοσυνδικαλιστές τον  κ.Μιχάλη Καμπιτάκη, μέλος Δ.Σ ΟΑΣΝΗ  και τον κ. Μύρωνα Χιλιετζάκη, πρόεδρο αγροτικού συνεταιρισμού Αρχανών, καλεσμένοι στην εκπομπή «ΚΡΗΤΗ ΣΗΜΕΡΑ»  το απόγευμα της Παρασκευής ,: "Η  γη έχει ήδη υποστεί καταστροφές και ακόμη και να βρέξει για να επανέλθει οι καλλιέργειες στην φυσιολογική τους μορφή θα πρέπει να περάσουν 60 ημέρες. Μιλάμε για μεγάλη καταστροφή με αμπέλια ελιές και οπωροκηπευτικά να παρουσιάζουν εικόνα πλέον αφυδάτωσης."

Παρακολουθήστε τις σχετικές δηλώσεις στο "6.30" του video

Σαββατοκύριακο

Για το Σάββατο προβλέπονται πρωινές συννεφιές με βροχές αρχικά σε Ρέθυμνο και Χανιά και αργότερα επεκτείνονται σε Ηράκλειο μέχρι και Χερσόνησο. Από εκεί και μέτα σύμφωνα με τον κ. Αρνιακό οι πιο ανατολικές περιοχές δεν θα γευτούν βροχή που τόσο ανάγκη έχει και ο νομός Λαισθίου.

Οι άνεμοι πνέουν βόρειες διευθύνσεις 4-5 μποφόρ και η θερμοκρασία στους 18 με 19 βαθμούς  κελσίου.

Ενώ για την Κυριακή , λιακάδα θα επικρατήσει σε όλο το νησί με ανέμους έως και 4 μποφόρ και θερμοκρασία στους 22 βαθμούς κελσίου.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News