default-image

Kαταγγελία: Καταστράφηκαν εμβόλια 10.000 ευρώ!

Κρήτη
Kαταγγελία: Καταστράφηκαν εμβόλια 10.000 ευρώ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Aπίστευτο κι όμως συνέβη κι αυτό. Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς που μετέβη στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ηρακλείου έκανε μια καταγγελία για την οποία προς το παρών δεν υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα αφού σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε, το καλοκαίρι καταστράφηκαν εμβόλια αξίας 10.000 ευρώ που προορίζονταν και για τους εργαζόμενους στην υπηρεσία καθαριότητας.

Όπως τόνισε μιλώντας στο neakriti.gr "τα εμβόλια φυλάσσονταν σε ψυγείο και πραγματοποιήθηκε διακοπή στην ηλεκτροδότηση με αποτέλεσμα να καταστραφούν. Πρόκειται για εμβόλια που καλύπτουν γενικά τους εργαζόμενους για ηπατίτιδα, τέτανο κλπ. Οι εργαζόμενοι λοιπόν παραμένουν ανεμβολίαστοι και έχει ζητηθεί να γίνει νέα προμήθεια».

"Δεν καταστράφηκαν όλα"

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας κ.Μαμουλάκη «το συμβάν δεν εκτυλίχθηκε  στην υπηρεσία καθαριότητας αλλά στο τμήμα προμηθειών της Διεύθυνσης οικονομικού στο αμαξοστάσιο του δήμου. Είναι εμβόλια που αφορούν όλους τους εργαζόμενους του δήμου και καταστράφηκε μέρος τους απ'ότι ξέρω , όχι όλα ».  Απάντηση αναμένεται και από την αρμόδια υπηρεσία.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Οικονομικών κ.Καραντινό "επρόκειτο όντως για μια αξιόλογη παρτίδα εμβολίων που καταστράφηκε αλλά δεν γνωρίζω την ακριβή ποσότητα. Ο γιατρός διαπίστωσε ότι είχε γίνει διακοπή στην ηλεκτροδότηση και τα εμβόλια ήταν ζεστά. Πλέον στο διαγωνισμό προμήθειας εμβολίων για τους εργαζομένους θα υπάρχει ο  όρος τμηματικής προμήθειάς τους από το φαρμακείο, για να μην επαναληφθεί το φαινόμενο" .

Ακάλυπτοι οι συμβασιούχοι

Ο κ.Βοργιάς τόνισε ότι ένα ακόμη πρόβλημα απορρέει από το γεγονός ότι απαιτείται επανάληψη των εμβολίων σε τρεις δόσεις με αποτέλεσμα οι συμβασιούχοι να μένουν «ακάλυπτοι» αφού τελικά αποκτούν την πολυπόθητη «θωράκιση» απέναντι στις παθήσεις ,όταν πλέον έχουν σταματήσει την εργασία τους και λήξει η σύμβαση. Παράλληλα ο γιατρός εργασίας καταφέρνει κάθε φορά να κάνει εμβόλια σε 5-10 εργαζομένους του τομέα καθαριότητας αφού οι περισσότεροι απουσιάζουν, με αποτέλεσμα να κινείται πολύ αργά η διαδικασία.

Σύμφωνα με τον κ.Μαμουλάκη ο γιατρός εργασίας επισκέπτεται την υπηρεσία μόνο μια φορά την εβδομάδα και έτσι προκύπτει το πρόβλημα.

Στελέχη του ΕΚΗ μετέβησαν στην υπηρεσία για να συζητηθεί το θέμα της ασφάλειας των εργαζομένων.Μετά τα δύο ατυχήματα που σημειώθηκαν στην υπηρεσία καθαριότητας - με το ένα μάλιστα να οδηγεί στο θάνατο εργαζόμενης - πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη συνάντηση για τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας στην υπηρεσία ,αλλά εξετάστηκε και  αν πέρασαν από ΚΤΕΟ τα οχήματα.

Χωρίς μέσα ατομικής ασφάλειας

Παράλληλα ζητήθηκαν προμήθειες σε είδη όπως γάντια ,στολές , άρβυλα και γιλέκα αφού υπάρχουν ελλείψεις σε μέσα ατομικής ασφάλειας τα οποία δεν έχουν φτάσει ακόμα στην υπηρεσία. Για το θέμα των προμηθειών ο κ.Μαμουλάκης τόνισε ότι πέρασε μόλις χθες από το δημοτικό συμβούλιο νέα προμήθεια.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας αναμένονται ακόμη 10 νέα απορριματοφόρα στην υπηρεσία.  

Ρεπορτάζ : Φιλία Σαριδάκη - Ράνια Μωραϊτη

Φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News