Ειδήσεις

"Φλόμωνε" στο ψέμα περαστικούς και τους έπαιρνε χρήματα

Άλλη μια απίστευτη απάτη εξιχνιάστηκε στο Ηράκλειο, αλλά αυτή τη φορά δεν ήταν τηλεφωνική.

Ένας 43χρονος κατάφερε να αποσπάσει διάφορα μικροποσά από περαστικούς, «φλομώνοντάς» τους στο ψέμα.

Συγκεκριμένα, ο 43χρονος, με ψέματα όπως ότι έχει κλειδωθεί έξω από το σπίτι του και χρειάζεται χρήματα για να καλέσει κλειδαρά, κατάφερε να αποσπάσει χρηματικά μικροποσά από αγνώστους.

Θύματα της απίστευτης… φαντασίας του 43χρονου ήταν ένας συνομήλικός του και μία γυναίκα, ηλικίας 31 ετών. Μάλιστα, ο 43χρονος απέσπασε επιπλέον ποσό από το φορτηγάκι του πρώτου θύματός του.

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, βρήκε τα «ίχνη» του 43χρονου, ο οποίος και κατηγορείται για τα αδικήματα της απάτης και κλοπής.

Αναλυτικά το Δελτίο της Αστυνομίας:

Εξιχνιάστηκαν, δύο (2) υποθέσεις απάτης και μια κλοπή στο Ηράκλειο.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 43χρονου ημεδαπού.

Παρουσίαζε ψευδή γεγονότα ως αληθινά προκειμένου να αποσπάσει διάφορα χρηματικά ποσά.

Εξιχνιάστηκαν, χθες (26.10.2016) στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, δύο υποθέσεις απάτης και μια υπόθεση κλοπής που διαπράχθηκαν στο Ηράκλειο.

Σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 43χρονου ημεδαπού, ο οποίος κατηγορείται για τα αδικήματα της απάτης και της κλοπής.

Ειδικότερα, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά κατάφερε να αποσπάσει την 05.10.2016 από 43χρονο ημεδαπό χρήματα, ενώ την ίδια ημέρα αφαίρεσε από Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του παθόντα ημεδαπού, το χρηματικό ποσό που υπήρχε στο εν λόγω όχημα. Επιπλέον με το ίδιο τρόπο δράσης την 17.10.2016 απέσπασε από 31χρονη ημεδαπή χρηματικό ποσό.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων προέκυψε ότι ο 43χρονος προέβη στη διάπραξη των εν λόγω αξιόποινων πράξεων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.     

Σχόλια