default-image

Αψιμαχία μεταξύ Αλόνσο και Μάσα στις ΗΠΑ! (video)

Αθλητισμός
Αψιμαχία μεταξύ Αλόνσο και Μάσα στις ΗΠΑ! (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μία από τις πιο ενδιαφέρουσες αψιμαχίες στο Grand Prix των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που έλαβε χώρα στο Ώστιν, ήταν αυτή ανάμεσα στον Fernando Alonso και τον Felipe Massa. Οι πρώην teammates στη Ferrari, που τώρα οδηγούν για τη McLaren και τη Williams αντίστοιχα, είχαν επαφή πέντε γύρους πριν από το πέσιμο της καρό σημαίας.

Συγκεκριμένα, στην 16 στροφή του Circuit of the Americas, ο Ισπανός βούτηξε στην εσωτερική, απαιτώντας την έκτη θέση. Οι αγωνοδίκες εξέτασαν το συμβάν, για το οποίο οι δύο οδηγοί είχαν διαφορετική άποψη. Αποφάσισαν όμως πως δεν υπήρχε λόγος να τιμωρηθεί ένας εκ των δύο.

Ο τεχνικός διευθυντής της Williams, Pat Symonds, είχε αντίθετη άποψη: «Έκριναν πως ήταν αγωνιστικό συμβάν αλλά εξέτασαν μόνο τη στιγμή εκείνη και όχι τις συνέπειές της. Θα έπρεπε και αυτές να λαμβάνονται υπόψη. Νομίζω πως ο Alonso φρέναρε πολύ αργά. Παρότι χτύπησε τον Felipe, βρέθηκε και πάλι εκτός πίστας. Παρότι χρησιμοποίησε τον Felipe σαν φρένο, πάλι δεν κατάφερε να μείνει εντός αγωνιστικής διαδρομής».

Τελικά ο Alonso τερμάτισε πέμπτος καθώς αργότερα πέρασε και τον Carlos Sainz ενώ ο Massa που αναγκάστηκε να μπει στα πιτ λόγω κλαταρισμένου ελαστικού ως συνέπεια της επαφής, περιορίστηκε στην έβδομη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News