default-image

Μια εταιρία για το Καστέλι και έντονο παρασκήνιο (photo)

Κρήτη
Μια εταιρία για το Καστέλι και έντονο παρασκήνιο (photo)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την  κατάθεση των προσφορών για το αεροδρόμιο Καστελίου , αφού η διαδικασία διήρκησε από τις 09.00- 10.00 το πρωί της Πέμπτης ενώ δόθηκε και χρονικό περιθώριο ενός ημίωρου για όσους ενδεχομένως είχαν κώλυμα.

Προσφορά για το Καστέλι κατέθεσε η ΤΕΡΝΑ με το υπουργείο να εκφράζει την ικανοποίησή του γιατί υπήρξε προς στιγμήν κίνδυνος να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός.

Έντονο παρασκήνιο

Πληροφορίες μάλιστα αναφέρουν ότι καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας οι υπόλοιπες εταιρίες κινούνταν στο παρασκήνιο και άσκησαν ακόμα και πιέσεις για να μη συμμετάσχει στο διαγωνισμό η εταιρία που τελικά κατέθεσε προσφορά.

Ζαχαρίας Καλογεράκης: Τώρα αρχίζει ο μαραθώνιος

Συγκρατημένα αισιόδοξος  εμφανίστηκε μιλώντας στο Ράδιο984 ο δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρίας Καλογεράκης μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης προσφορών του διαγωνισμού για το αεροδρόμιο Καστελίου.

Με την κοινοπραξία της ΤΕΡΝΑ να είναι η μόνη προσφορά, ο δήμαρχος δήλωσε πως μόλις τώρα ξεκινά ο μαραθώνιος ώστε η περιοχή να αποκομίσει τα μέγιστα οφέληοικονομικά, περιβαλλοντικά και σε υποδομές.

Ανακοίνωσε ότι στόχος είναι η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης και πως το απόγευμα σε συνάντηση με τον υπουργός Χρ. Σπίρτζη - του οποίου τη συμβολή χαρακτήρισε καθοριστική-  θα τον προσκαλέσει την επόμενη εβδομάδα να επισκεφτεί το καστέλι για μια ευρεία ανοιχτή συνεδρίαση.

Ταχύτερη η διαδικασία

Από εδώ και πέρα επισπεύδεται πλέον η διαδικασία αφού υπάρχει μόνο μια εταιρία που εκδήλωσε ενδιαφέρον. Πρώτα θα γίνει η διαδικασία του ελέγχου ως προς το τεχνικό κομμάτι και αφετέρου ως προς το οικονομικό κομμάτι της προσφοράς.

Στη συνέχεια δίνεται περιθώριο 45 ημερών για ενστάσεις και σε διάστημα 9 μηνών ο φάκελος πάει στη βουλή για επικύρωση.

Παρουσία του δημάρχου Μινώα Πεδιάδος η διαδικασία στην Αθήνα

Το neakriti.gr αποκάλυψε από τις 5 το απόγευμα της Τετάρτης, ότι διαγωνισμός για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Υποδομών Χρ. Σπίρτζη, έχει "κλειδώσει" οριστικά και αμετάκλητα.

Μανώλης Στρατάκης :  Προοπτική  Ανάπτυξης

Μπορεί να πέρασαν 13 χρόνια από τότε που ο πρώτος  πολιτικός  ως Υφυπουργός Μεταφορών  , εξέφρασε με νομοσχέδιο έμπρακτα κυβερνητική βούληση  για το αεροδρόμιο στο Καστέλι, κόντρα στη τότε λογική του «λοξού  διαδρόμου» , όμως όπως είπε σήμερα στον 9.84 ο Μανώλης Στρατάκης, είναι επιτέλους καθοριστικής σημασίας , ότι από σήμερα δρομολογείται το έργο ουσιαστικά. Κατά τον ίδιο , είναι ίσως το σημαντικότερο έργο με προοπτική ανάπτυξης όχι μόνο για την Πεδιάδα , αλλά για όλη την Κρήτη.

Αριστείδης Τσατσάκης  :  Το σημαντικότερο έργο για την Κρήτη

Ως το σημαντικότερο έργο πάνω στη Κρήτη, χαρακτήρισε το αεροδρόμιο Καστελίου ο Αριστείδης Τσατσάκης, Νομαρχιακός Σύμβουλος Ηρακλείου που το 2000 πήρε μαζί με άλλους 5 εκπροσώπους φορέων την πρωτοβουλία, να αλλάξει η απόφαση από την κατασκευή του Λοξού διαδρόμου στο Ηράκλειο , σε νέο διεθνές αεροδρόμιο  στο Καστέλι. Ο ίδιος αποκάλυψε άγνωστε πτυχές 16 χρόνων και πως επιχειρήθηκε να προωθηθεί μία εκτρωματική λύση όπως είπε για το Ηράκλειο, αυτή του Λοξού

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Ο ΚΥΒΟΣ ΕΡΡΙΦΘΗ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ Η ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ

 Για να καταλήξουμε στην απόφαση του διαγωνισμού προηγήθηκε ένα πρωτοφανές παρασκήνιο, ωστόσο υπουργός Υποδομών και πρωθυπουργός φαίνεται να υπολόγισαν αφενός μεν τις αντιδράσεις στην κοινωνία της Κρήτης σε περίπτωση νέας αναβολής, αφετέρου δε το γεγονός ότι είναι εξαιρετικά απίθανο αύριο να κηρυχθεί άγονος ο διαγωνισμός, αφού φαίνεται να έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τουλάχιστον μίας εταιρείας.

Ρεπορτάζ : Γιώργος Σαχίνης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News