default-image

ΒΟΜΒΑ ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος - Ανατροπή για τα κανάλια (video)

Ελλάδα
ΒΟΜΒΑ ΣτΕ: Αντισυνταγματικός ο νόμος - Ανατροπή για τα κανάλια (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Bόμβα του ΣτΕ που ολοκλήρωσε την μαράθωνια διαδικασία λίγο μετά τις 23.00 το βράδυ της Τετάρτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες με 14 ψήφους έναντι 11 αποφάσισε ότι κρίνεται αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά. Ο πρόεδρος του ΣτΕ δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα κάνοντας λόγο για μυστική διάσκεψη. Οι  25 αντιπρόεδροι και  σύμβουλοι Επικρατείας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κατά την σημερινή πέμπτη κατά σειρά διάσκεψη,  μετά από έντονες νομικές αντιπαραθέσεις αποφάνθηκαν  ότι ο νόμος Παππά προσκρούει στις επιταγές του άρθρου 15 του Συντάγματος, το οποίο καθορίζει ως μόνο αρμόδιο όργανο για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών το ΕΣΡ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΠΑΣ : ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΙ, ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΔΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ

Ωστόσο από όσα έχουν διαρρεύσει δεν θα δοθεί περιθώριο διορθωτικών κινήσεων στην κυβέρνηση και τα κανάλια θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά σαν να μην υπήρξε η δημοπρασία.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η Ν.Δ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΑΡΩΔΙΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΆΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΚΟΜΜΆΤΩΝ

Πολιτική "ήττα"

Η απόφαση του ΣτΕ θεωρείται «ήττα» της κυβέρνησης αφού ακυρώνεται η απόφασή της , οι αρμοδιότητες περνούν στο ΕΣΡ και το τηλεοπτικό τοπίο παραμένει στο σημερινό καθεστώς. Νέο νόμο για τις τηλεοπτικής  άδειες ετοιμάζεται να φέρει η κυβέρνηση την προσεχή Δευτέρα, σύμφωνα με τη δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, αντιδρώντας στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, ο οποίος ρύθμιζε το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΣτΕ

Μετά από 5,5 ώρες σκληρής νομικής μάχης

Η απόφαση, σύμφωνα και με το protothema  αιφνιδίασε διότι όλη την ημέρα το επικρατέστερο σενάριο μιλούσε για αντισυνταγματικότητα του νόμου, αλλά η απόφαση θα έδινε προθεσμία στην κυβέρνηση να τον «διορθώσει», με την συγκρότηση του ΕΣΡ.

Αντίθετα λοιπόν από τα αναμενόμενα φαίνεται πως επικράτησε η «σκληρή γραμμή» και δεν δόθηκε προθεσμία για να διορθωθεί «εν λειτουργία» ο νόμος Παππά , κάτι που σημαίνει πως ο διαγωνισμός είναι σαν να μην έγινε ποτέ.

Αυτό σημαίνει πως όλα τα υπάρχοντα κανάλια μένουν σε λειτουργία.

Φυσικά αφού ο νόμος Παππά κρίθηκε αντισυνταγματικός, οι δικαστές δεν προχώρησαν να εξετάσουν το ζήτημα του αριθμού (4) των αδειών που χορηγήθηκαν.

Να σημειωθεί ότι στην εν λόγω Ολομέλεια συμμετείχαν 31 δικαστές, αλλά  δύο αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και δεν συμμετέχουν, ένας είναι αναπληρωματικός και τρεις είναι πάρεδροι, οι οποίοι συμμετέχουν μεν αλλά δεν έχουν δικαίωμα ψήφου.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΠΑΠΠΑ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News