default-image

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η βασίλισσα Σοφία στην Κρήτη (photos)

Κρήτη
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Η βασίλισσα Σοφία στην Κρήτη (photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στην Κρήτη βρίσκεται από την Τρίτη η Ισπανίδα βασιλομήτωρ και αδελφή του τεως βασιλιά Κωνσταντίνου Σοφία, που επισκέπτεται το νησί μας -όπως μετέδωσε πρώτο το neakriti.gr- προκειμένου να δει από κοντά το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Ελεύθερνας.

Η σύζυγος του πρώην Ισπανού βασιλιά Χουάν Κάρλος Α΄ και  μητέρα του σημερινού μονάρχη, Φίλιππου ΣΤ΄, συνοδευόμενη από την αδελφή της Ειρήνη, έφθασε στο αεροδρόμιο Ηρακλείου με πτήση της Aegean από Αθήνα, όπου είχε ταξιδέψει από την Μαδρίτη.

Στο αεροδρόμιο την υποδέχτηκε ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης με τον επίτιμο πρόξενο της Ισπανίας στην Κρήτη Μηνά Μελισσίδη. Την ίδια ώρα που αφίχθηκε η Ισπανίδα βασίλισσα (φέρει τιμητικά τον τίτλο ακόμη) στο αεροδρόμιο βρισκόταν ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος, που συναντήθηκε και συνομίλησε μαζί της και την κάλεσε να επισκεφτεί την Αλεξάνδρεια.

Την Πέμτπη η βασίλισσα Σοφίας επισκέφθηκε το μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο της Ελεύθερνας και ξεναγήθηκε από τον καθηγητή κ. Σταμπολίδη. Αυστηρά ήταν τα μέτρα ασφαλείας κατα την παραμονή της στο χωρό.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ψαρουλάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News