Ειδήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί"ταρακούνησαν" την Ιταλία

Δύο ισχυρές δονήσεις ταρακούνσαν την Ιταλία.Επιστρέφει ο εφιάλτης ενώ πληροφορίες κάνουν λόγο για τραυματίες και υλικές ζημιές σε κτίτιρα.

Tαρακουνήθηκε για μια ακόμη φορά η Ιταλία. Μια ισχυρή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή το απόγευμα της Τετάρτης στην πρωτεύουσα της Ιταλίας και άλλες περιοχές στο κεντρικό τμήμα της χώρας.Το βράδυ στις 22:18 ώρα Ελλάδος έγινε αισθητή και δεύτερη ισχυρή σεισμική δόνηση σε όλη την κεντρική Ιταλία. Κατά τις πρώτες πληροφορίες είχε μέγεθος 6,4 βαθμών.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΙΣΧΥΡΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΟΝ ΑΥΓΟΥΣΤΟ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ

Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ (USGS) ανέφερε ότι η δόνηση σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο πρώτος σεισμός είχε μέγεθος 5,6 βαθμών και επίκεντρο περιοχή 66 χλμ. από την Περούτζα. Πληροφορίες που μεταδίδει ο ιταλικός Τύπος κάνουν λόγο για μια -ελαφρά- ασθενέστερη δόνηση, 5,4 βαθμών.

Και τραυματίες

Δυο άνθρωποι τραυματίσθηκαν : Πρόκειται για κατοίκους του χωριού Βίσο, και ο τραυματισμός του ενός οφείλεται σε πτώση ψευδοροφής.

Κάποιες καταρρεύσεις σημειώθηκαν σε εκκλησία κοντά στην πόλη Νόρτσια, της περιφέρειας Μάρκε, ενώ πρόκειται να διακοπεί η κυκλοφορία στην περιφερειακή οδό Σαλάρια, η οποία από την Ρώμη οδηγεί προς τις πληγείσες περιοχές.

Την Πέμπτη τα σχολεία στις πόλεις της Περούτζια, Τέρνι και Σπολέτο, πρόκειται, με απόφαση του δημάρχου, να παραμείνουν κλειστά. Μετά από την κύρια σεισμική δόνηση, σημειώθηκε μια σειρά μετασεισμικών δονήσεων.

Περιορισμένες υλικές ζημιές σημειώθηκαν στο υπουργείο εξωτερικών της Ρώμης, το οποίο και εκκενώθηκε για περαιτέρω ελέγχους.

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, οι έλεγχοι της Πολιτικής Προστασίας θα συνεχισθούν όλη νύχτα, κυρίως σε απομονωμένες περιοχές, κοντά στα χωριά Βίσο και Kαστελσαντάντζελο Σουλ Νέρα.

Σχόλια