Ειδήσεις

"Θύελλα" και πάλι για την αφαλάτωση

Για μια ακόμη φορά η μονάδα αφαλάτωσης προκάλεσε ένταση ανάμεσα στο δήμαρχο Ηρακλείου και τον επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών» κ.Λυγερό στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης.

Όπως υπενθύμισε σε έντονο τόνο πέρασαν ήδη δύο μήνες από τη στιγμή που έγινε η επίσημη αναγγελία της σύναψης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ δήμου Ηρακλείου και Μαλεβιζίου για το έργο, χωρίς το θέμα να έχει συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "ΜΑΛΛΙΑ- ΚΟΥΒΑΡΙΑ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΦΑΛΑΤΩΣΗ

Όπως απάντησε ο δήμαρχος Ηρακλείου περιμένει την έγκριση του περιφερειάρχη που θα εξετάσει την προγραμματική σύμβαση έτσι ώστε στη συνέχεια ο όποιος σχεδιασμός να τεθεί στην κρίση των δημοτικών συμβουλίων των δύο δήμων αλλά και των διοικητικών συμβουλίων των ΔΕΑΥΑ Ηρακλείου και Μελεβιζίου.

Την έκρηξη του επικεφαλής των "Ενεργών πολιτών" προκάλεσε επίσης η διατύπωση του δημάρχου Ηρακλείου αφού αντί να μιλήσει για «έργο αφαλάτωσης», έκανε λόγο για «έργο αφαλάτωσης ή καθαρισμού νερού», με τον κ.Λυγερό να ρωτά τον Βασίλη Λαμπρινό μήπως αυτή του η φράση «μεταφράζεται» σε στροφή από την αρχική επιλογή. Ωστόσο όπως ξεκαθάρισε ο δήμαρχος Ηρακλείου «καθαρισμός ή αντίστροφή όσμωση είναι το ίδιο πράγμα».

Παρέμβαση Κουράκη για μικρές επιχειρήσεις

Παρέμβαση και του πρώην δημάρχου Ηρακλείου Γιάννη Κουράκη ο οποίος ζήτησε και τελικά αποδέχτηκε το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου, τη δημιουργία διαπαραταξιακής επιτροπής για να αποστείλει ψήφισμα με αποδέκτη την κυβέρνηση και την  ακύρωση του νόμου που αναφέρεται στην υποχρεωτική ένταξη επιχειρηματιών της υπαίθρου σε χωριά κάτω των 2.000 κατοίκων σε ασφαλιστικό καθεστώς του ΟΑΕΕ. Όπως είπε το νομοσχέδιο αυτό θα οδηγήσει σε μαζικά λουκέτα σε καφενεία και παντοπωλεία και σε ερημοποίηση την ύπαιθρο.

Επίσης όπως πρότεινε ο Γιάννης Κουράκης ανάλογο ψήφισμα να αποσταλεί και από την ΠΕΔ Κρήτης με το Βασίλη Λαμπρινό επίσης να το αποδέχεται .

Ρεπορτάζ : Λευτέρης Κουμαντάκης

Σχόλια