default-image

Μετά από 2 χρόνια "ξεμπλοκάρει" ο δρόμος Ηρακλείου-Μεσσαράς

Κρήτη
Μετά από 2 χρόνια "ξεμπλοκάρει" ο δρόμος Ηρακλείου-Μεσσαράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δρομολογήθηκε και επισήμως την Τετάρτη η ολοκλήρωση του δρόμου σύνδεσης του Ηρακλείου με την περιοχή της Μεσσαράς  με την υπογραφή σύμβασης της εργολαβίας που καθυστέρησε δύο ολόκληρα χρόνια, λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν στον ανάδοχο του έργου και των ενστάσεων ακύρωσης, που είχαν υποβληθεί.

Ένα έργο που είχε "βαλτώσει", κρατώντας σε ομηρία τους κατοίκους της Μεσσαράς, δρομολογήθηκε και ουσιαστικά με την υπογραφή σύμβασης στον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης. Πρόκειται για το έργο πνοής  για την περιοχή που περιλαμβάνει κατασκευή της γέφυρας Πανασού συνολικού μήκους 220 μέτρων, τον κόμβο Πανασού- Γέργερης, την ολοκλήρωση του στομίου της σήραγγας της Αγίας Βαρβάρας αλλά και την αποπεράτωση όλων των έργων που έχουν απομείνει.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΔΙΑ Ο ΒΟΑΚ, ΕΠΙΜΕΝΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 47 εκατομμύρια ευρώ , ενώ  η υπογραφή του την Τετάρτη μετά από χρόνια καθυστέρησης  λόγω των προβλημάτων που υπήρχαν στον ανάδοχο του έργου και των ενστάσεων ακύρωσης, που είχαν υποβληθεί, καλλιέργησε κλίμα ικανοποίησης μεταξύ των φορέων που το υποστήριξαν και σήμερα συμμετείχαν στην υπογραφή της σύμβασης.

Στο πλαίσιο όμως της υπογραφής της σύμβασης ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ αναφέρθηκε και στη σπουδαιότητα του έργου του Φράγματος Αποσελέμη και την ουσιαστική ολοκλήρωσή του με τα συνοδά έργα.

Ηγουμενίδης: Θα είμαι "παρών" και ελεγκτής

«Θα είμαι "παρών" και ελεγκτής για το δρόμο της Μεσσαράς», δήλωσε ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ηγουμενίδης κατά την υπογραφή της σύμβασης με την κοινοπραξία για τον δρόμο της Μεσσαράς.

Ειδικότερα, στα πλαίσια της συνάντησης για την υπογραφή της σύμβασης, ο Νίκος Ηγουμενίδης δήλωσε ότι:

«Είναι η πρώτη φορά που το όνομα μου με κάποιο τρόπο συνδέεεται με το έργο. Δε θέλω να είμαι από τους πολιτικούς ή να ασκώ πολιτικές που κοροϊδεύουν τους πολίτες της Μεσσαράς. Θα είμαι δίπλα σε ό,τι χρειαστεί. Οι συνεργάτες μου παρακολουθούν και ενημερώνομαι για την πορεία του έργου. Θα είμαι αρωγός και «ελεγκτής» σε αυτή την προσπάθεια».

Ρεπορτάζ: Ράνια Μωραϊτη

Φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News