default-image

"Ήττα" στον αγώνα μη παραχώρησης του αεροδρομίου Χανίων

Κρήτη
"Ήττα" στον αγώνα μη παραχώρησης του αεροδρομίου Χανίων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ολομέλεια τους Συμβουλίου της Επικρατείας απέρριψε τις έξι προσφυγές που είχαν κατατεθεί κατά της συμφωνίας με την Fraport για την άμεση διαχείριση των 14 ελληνικών αεροδρομίων, εξοργίζοντας την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ) που είχε καταθέσει δύο από τις προσφυγές και τους δήμους και φορείς Χανίων και Κέρκυρας που είχαν υποβάλει τις τέσσερις επιπλέον προσφυγές.

Η ΟΣΥΠΑ θεωρεί ότι η συμφωνία παραβιάζει το δημόσιο συμφέρον καθώς και τους ευρωπαϊκούς κανόνες ανταγωνισμού, ωστόσο με την απόφαση αυτή, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, πέφτει και το τελευταίο εμπόδιο σε επίπεδο ακύρωσης.

Ήδη πάντως οι δικηγόροι των φορέων αναζητούν την απόφαση και το αιτιολογικό της από το ΣτΕ, αλλά σε κάθε περίπτωση θα υπάρξει συνέχεια και στα ποινικά δικαστήρια.

Τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προσφυγή για το ποινικό τμήμα της υπόθεσης, για να φανεί αν θα διαπιστωθεί, ότι πρόκειται για τεράστιο οικονομικό έγκλημα σε βάρος της χώρας μας, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Αξίζει να αναφερθεί, ότι δεν υπάρχει αιτιολογική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου για το όφελος που θα υπάρξει από αυτή τη σύμβαση παραχώρησης των 14 αεροδρομίων.

Από τις έξι αιτήσεις ακύρωσης στο ΣτΕ για τη σύμβαση παραχώρησης των 14 αεροδρομίων, τις δύο είχε καταθέσει η Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορία (ΟΣΥΠΑ), και από μια, ο δήμος και φορείς των Χανίων, καθώς και ο δήμος Κέρκυρας και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και άλλοι φορείς.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News