default-image

Οκτώ βραβεία σε δήμους της Κρήτης

Κρήτη
Οκτώ βραβεία σε δήμους της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, στο αμφιθέατρο της "Τεχνόπολις" του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής των Best City Awards.

Στην τελετή παρευρέθηκαν δήμαρχοι απ' όλη την Ελλάδα, στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειών, υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων, σύμβουλοι και δημοσιογράφοι, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τις καλύτερες πρακτικές και τις εφαρμοσμένες σύγχρονες τεχνολογίες των ευφυών, αειφόρων και οικονομικά βιώσιμων πόλεων της χώρας μας.

Έλαβαν διάκριση (Gold, Silver ή Bronze βραβείο) 62 από τους Δήμους που συμμετείχαν, δύο περιφερειακά διαμερίσματα και οκτώ επιχειρήσεις που διαθέτουν τεχνολογίες για "έξυπνες" και βιώσιμες πόλεις.

Η τελετή ξεκίνησε με τις απονομές των τιμητικών βραβείων από τον πρόεδρο της κριτικής επιτροπής κ. Γ. Πατούλη στους Σταύρο Μπένο, για τη συνεισφορά του στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση της χώρας με την ίδρυση και λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), στο δρ. Νίκο Μιχαλόπουλο, για τη συνεισφορά του στον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, στον Γεώργιο Α. Γιαννόπουλο, για τη συνεισφορά του στη Βιώσιμη Κινητικότητα και το Δίκτυο Μεταφορών της χώρας μας, και στο Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς, για την προσφορά του στη διάσωση, την καταγραφή και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς και της ταυτότητας του τόπου μας με το Δίκτυο των Θεματικών Μουσείων που έχει δημιουργήσει.

Στα βραβεία συμμετείχαν και βραβεύτηκαν εταιρείες, φορείς και Δήμοι απ' όλη την Ελλάδα. Στις διαφορετικές κατηγορίες βράβευσης, Gold βραβείο απέσπασαν για τα έργα τους οι Δήμοι Ορεστιάδας, Θηβαίων, Έδεσσας, Καρπενησίου, Κηφισιάς, Ηρακλείου, Γλυφάδας, Πατρέων, Καβάλας, Πλατανιά, Μοσχάτου-Ταύρου, Φαρσάλων, Αμαρουσίου, Λειψών, Παπάγου-Χολαργού και Αθηναίων, καθώς και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου-Διεύθυνση Τουρισμού.

Best in Show βραβείο απέσπασε ο Δήμος Καβάλας για την ένταξη του αρχαιολογικού χώρου των Φιλίππων στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Λύσεις για βιώσιμες πόλεις

Τα Best City Awards 2016 έρχονται για να αναδείξουν και να επιβραβεύσουν τις καλύτερες πρακτικές ή λύσεις που οδηγούν σε ευφυείς, αειφόρες και οικονομικά βιώσιμες πόλεις.

Στα βραβεία μπορούσαν να δηλώσουν συμμετοχή Περιφερειακές Ενότητες, ΟΤΑ, δημόσιες και ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις κοινής ωφελείας, ερευνητικά κέντρα, και δημόσιες ή ιδιωτικές κοινοπραξίες, που είχαν να επιδείξουν καινοτόμες στρατηγικές "ευφυούς πόλης" ή σχετικές λύσεις.

Στόχος των βραβείων είναι να κινητοποιήσουν τις αρχές των πόλεων για τη διαρκή βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών τους και τη βελτίωση των περιβαλλοντικών τους επιδόσεων, να αναδείξουν τις προσφερόμενες λύσεις και τεχνολογίες για ευφυείς και βιώσιμες πόλεις και, το σημαντικότερο, να αναδείξουν τις πόλεις που εξασφαλίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες.

ΤΑ ΒΡΑΒΕΙΑ

Χρυσό στο Ηράκλειο για το Wi-fi

Gold: Δήμος Ηρακλείου: Ασύρματο δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης Δήμου Ηρακλείου.

Silver: Δήμος Ρεθύμνου: Τουριστική ανάπτυξη με βάση την ολοκληρωμένη ταυτότητα του τόπου. Τουρισμός όλο το χρόνο με βάση τις δραστηριότητες του Δήμου.

Silver: Δήμος Αγίου Νικολάου: Αστική ανάπλαση στην περιοχή Σταυρός της πόλης του Αγίου Νικολάου.

Bronze: Δήμος Ιεράπετρας: Αναβάθμιση οικοπέδου εργοστασίου "Μίνως" (Πάρκο Εκθεσιακών και Πολιτιστικών Δραστηριοτήτων).

Bronze: Δήμος Χερσονήσου: Destination Management Organization Δήμου Χερσονήσου.

Gold: Δήμος Πλατανιά: Ανάδειξη του Ορθόδοξου Πολιτιστικού Αποθέματος του νομού Χανίων.

Gold: SYCHEM: Μονάδα αφαλάτωσης και εκπαιδευτικό πάρκο Αλμυρού Δήμου Μαλεβιζίου.

Silver: ΔΕΔΙΣΑ Α.Ε.-Δήμος Χανίων: Αποδοτικές και βιώσιμες μέθοδοι διαχείρισης απορριμμάτων με τη χρήση εργαλείων ICT.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News