default-image

Ο Κακλαμανάκης στην παρέλαση της ειρήνης στο Ηράκλειο -video

Ελλάδα
Ο Κακλαμανάκης στην παρέλαση της ειρήνης στο Ηράκλειο -video

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μια εξαιρετική και συνάμα σπάνια πρωτοβουλία πήρε παιδικός σταθμός στο Ηράκλειο. Αντί για την καθιερωμένη παρέλαση -στην οποία ούτως ή άλλως δε συμμετέχουν παιδιά προσχολικής ηλικίας- αποφάσισαν να διοργανώσουν μία δική τους πρωτότυπη παρέλαση. Την «παρέλαση της ειρήνης», όπως χαρακτηριστικά την ονόμασαν!

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία δίπλα στον χρυσό Ολυμπιονίκη στους Αγώνες της Ατλάντα το 1996 Νίκο Κακλαμανάκη. Η έκπληξη για όλους, μικρούς και μεγάλους, ήταν τεράστια. Ο Νίκος Κακλαμανάκης βρέθηκε δίπλα στα παιδιά για να μεταδώσει κι εκείνος το μήνυμα της ειρήνης και της ευγενούς άμιλλας.

«Αποφασίσαμε λόγω των ημερών να γεμίσουμε τους δρόμους γύρω από το σχολείο περιστεράκια και συμβολικά αλλά και ουσιαστικά βεβαίως να κάνουμε μία παρέλαση για την ειρήνη», αναφέρει αποκλειστικά στο neakriti.gr ο παιδαγωγός κ. Κυριάκος Κουτουλάκης.

Στόχος αυτής της πρωτότυπης και εναλλακτικής δράσης είναι «να αντιληφθούν τα παιδιά διαφορετικά το νόημα της παρέλασης, όχι πολεμικά αλλά ειρηνικά», συνεχίζει με ζωγραφισμένη τη χαρά στα λόγια και τα χείλη του ο κ. Κουτουλάκης.

Το πρωί της Τετάρτης 26 Οκτωβρίου, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, μια γειτονιά της πόλης έγινε λίγο πιο χαρούμενη, χρωματιστή, δημιουργική. Μικρά παιδάκια από τον παιδικό σταθμό, το νηπιαγωγείο αλλά και προπρονήπια παρελαύνουν με χαρά και τιμή μεταφέροντας στο Ηράκλειο το μήνυμα της ειρήνης, της συμφιλίωσης των λαών, της αισιοδοξίας.

«Η παρέλαση είναι κάτι που από μόνη της δίνει χαρά στα παιδιά, όταν συμμετέχουν χαίρονται ακόμα περισσότερο», καταλήγει ο κ. Κουτουλάκης και εξηγεί ότι η συγκεκριμένη δράση δεν ήταν μετέωρη αλλά εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο «γενικότερα κάνουμε δράση για την ειρήνη όλη τη χρονιά ώστε να ευαισθητοποιούνται τα παιδιά από μικρή ηλικία γιατί μόνο έτσι αλλάζει ο κόσμος».

Δείτε τα μικρά να παρελάζουν:

Ρεπορτάζ: Μαρία Αγαπάκη

Φωτογραφίες - Βίντεο: Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News