Ειδήσεις

Πρωτοφανές θρίλερ με τη δημοπρασία στο Καστέλι

Πρωτοφανές γαϊτανάκι δύο 24ωρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας που πρέπει να κατατεθούν οι οριστικές προσφορές για το αεροδρόμιο Καστελίου.

Πρωτοφανές γαϊτανάκι δύο 24ωρα πριν την εκπνοή της προθεσμίας που πρέπει να κατατεθούν οι οριστικές προσφορές για το αεροδρόμιο Καστελίου.

Ενώ το υπουργείο είναι πανέτοιμο από κάθε άποψη για την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, με τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη να δηλώνει ότι αύριο Πέμπτη 27 Οκτωβρίου ο διαγωνισμός πρέπει να τελειώνει, από χθες το μεσημέρι τα βλέμματα στρέφονται στο Μαξίμου, καθώς εξελίσσεται ένα πρωτοφανές παρασκήνιο.

Για πρώτη φορά η κοινοπραξία "Αρχιρόδον" με τους Κινέζους κατασκευαστές, στις 3 το μεσημέρι, συνυπέγραψαν αίτημα παράτασης του διαγωνισμού, ζητώντας αυτός να γίνει στις 15 Ιανουαρίου 2017.

Αντίθετα, η γαλλική κοινοπραξία δεν κατέθεσε αντίστοιχο αίτημα. Έτσι ο Χρήστος Σπίρτζης θέλει ο διαγωνισμός να γίνει αύριο Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, εκτιμώντας ότι τουλάχιστον μία εταιρεία (η ελληνική ΤΕΡΝΑ, για την ακρίβεια) θα προσέλθει οπωσδήποτε στο διαγωνισμό και προσδοκώντας ότι αυτό θα συμπαρασύρει και τους άλλους δύο να μετέχουν.

Την ίδια ώρα, όμως, πολιτικά στελέχη στο Μέγαρο Μαξίμου, με ιδιαίτερες σχέσεις με τον κινεζικό παράγοντα, ζητούν αυτές τις ώρες επιτακτικά από τον πρωθυπουργό, να μπλοκάρει την απόφαση Σπίρτζη και να δώσει και νέα αναβολή στον διαγωνισμό. Ωστόσο υπάρχει και ...χρονικό ζήτημα, αφού τυχόν αναβολή για να δοθεί, πρέπει αυτό να γίνει έως τις 15.00 σήμερα.

Σε κάθε περίπτωση, τα όσα συμβαίνουν γύρω από το διαγωνισμό, όπως έλεγαν ανώτερα υπηρεσιακά στελέχη του υπουργείου Υποδομών, είναι πρωτοφανή και για την ελληνική πραγματικότητα, καθώς μόλις δύο 24ωρα πριν τη λήξη της προθεσμίας, η κοινοπραξία της "Αρχιρόδον" με τον κινεζικό κολοσσό εμφανίζεται να ζητά παράταση.

Οι πληροφορίες της "Ν.Κ." αναφέρουν ότι και η γαλλική κοινοπραξία θα ήθελε μια παράταση, αλλά με κοντινότερο χρονικό ορίζοντα. Το ότι όμως φαίνεται να υπάρχει και τρίτη κοινοπραξία έτοιμη να εμφανιστεί αύριο Πέμπτη κάνει τις εξελίξεις απρόβλεπτες.

Ζ.Καλογεράκης: Καμία επίσημη ενημέρωση για το Καστέλι

''Καμία ενημέρωση επίσημα μέχρι στιγμής, για το εάν γίνει αύριο ο διαγωνισμός παρά το γεγονός ότι είμαι μέλος της επιτροπής και έχω κληθεί να βρίσκομαι στην Αθήνα αύριο το πρωί στις 10.00'' λέει στο Ράδιο 9,84 ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης.

 
Σε περίπτωση νέας αναβολής ο Δήμαρχος επισημαίνει ότι το γαϊτανάκι της κοροϊδίας πρέπει να κλείσει με την επίσημη θέση όλων των φορέων επί του θέματος.

Γιώργος Σαχίνης

Σχόλια