default-image

Σπαραγμός για το αγγελούδι, δε γνωρίζει για το χαμό η μάνα

Κρήτη
Σπαραγμός για το αγγελούδι, δε γνωρίζει για το χαμό η μάνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε βαρύ πένθος και ανείπωτη οδύνη έχουν βυθιστεί τις τελευταίες ώρες τα Ζωνιανά. Αιτία είναι η οικογενειακή τραγωδία που εκτυλίχτηκε χθες στο χωριό του Μυλοποτάμου και είχε ως αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο ενός κοριτσιού μόλις 2 ετών! Το άτυχο "αγγελούδι" έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη το αυτοκίνητο που οδηγούσε η ίδια του η μητέρα, η οποία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, χωρίς να έχει ενημερωθεί για το ότι το παιδί της δε βρίσκεται πια στη ζωή.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΣΒΗΣΕ ΑΓΓΕΛΟΥΔΙ ΣΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ

Το μοιραίο τροχαίο έλαβε χώρα νωρίς το πρωί της Δευτέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή μητέρα του 2χρονου, ηλικίας μόλις 23 ετών, ξεκίνησε με το αυτοκίνητο από το σπίτι της οικογένειας, έχοντας μαζί της την κορούλα της.

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_n13qtcvj/

Το δυστύχημα σημειώθηκε όταν, κάτω από αδιευκρίνιστες - μέχρι χθες - συνθήκες, η 23χρονη έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα αυτό να βγει από την πορεία του και να προσκρούσει σε κολόνα της ΔΕΗ. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οποίες παρέμεναν αρκετά συγκεχυμένες μετά το τραγικό συμβάν, με την πρόσκρουση του αυτοκινήτου στην κολόνα άνοιξαν οι αερόσακοι του οχήματος. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κοριτσάκι χτύπησε από έναν από τους αερόσακους!

Οι χωριανοί έσπευσαν να βγάλουν τη 2χρονη και τη μητέρα της - η οποία επίσης τραυματίστηκε σοβαρά - από το αυτοκίνητο και να τις μεταφέρουν στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων. Δυστυχώς, όμως, όπως όλα δείχνουν, όταν το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας, ήταν ήδη νεκρό. Ακολούθησαν στιγμές βγαλμένες από αρχαίο δράμα: Ο παππούς της μικρής, σε κατάσταση αλλοφροσύνης, μην μπορώντας να δεχτεί πως η εγγονούλα του έχει φύγει από τη ζωή, την πήρε μαζί του και τη μετέφερε με το αυτοκίνητό του στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Το κοριτσάκι εισήχθη στα Επείγοντα, όπου οι γιατροί απλά διαπίστωσαν το θάνατό του.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ ΖΗΤΟΥΣΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΟΜΩΣ ΗΔΗ ΝΕΚΡΗ ΑΠΟ ΤΡΟΧΑΙΟ ΣΤΑ ΖΩΝΙΑΝΑ

Με καθυστέρηση

Με καθυστέρηση περίπου μισής ώρας, η 23χρονη μητέρα - η οποία δεν είχε πληροφορηθεί το θάνατο του σπλάχνου της - διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τα Ανώγεια στο Βενιζέλειο. Όπως διαπιστώθηκε, η χαροκαμένη μάνα είχε υποστεί εσωτερική αιμορραγία, καθώς και κάταγμα στο μηριαίο, με αποτέλεσμα να εισαχθεί άμεσα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Παρά τη σοβαρότητα της κατάστασής της, πάντως, η 23χρονη ήταν αιμοδυναμικά σταθερή. Δεν απέφυγε ωστόσο το χειρουργείο, καθώς χθες το μεσημέρι υποβλήθηκε σε επέμβαση προκειμένου να αντιμετωπιστεί το κάταγμα που αποκόμισε από το δυστύχημα.

Μέχρι χθες το βράδυ η κατάστασή της 23χρονης, η οποία συνέχισε να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζελείου, παρέμενε κρίσιμη αλλά σταθερή. Σύμφωνα με το διευθυντή της ΜΕΘ του nοσοκομείου, κ. Κιούλπαλη, η επαναφορά της γυναίκας από την καταστολή θα επιχειρούνταν σταδιακά.

Εντούτοις, προκαλεί ανατριχίλα το γεγονός ότι η άτυχη μητέρα, πριν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, ζήτησε από τους γιατρούς να δει την κόρη της. Η 23χρονη ενημερώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η κατάσταση της υγείας του παιδιού της είναι σοβαρή, χωρίς - όπως είναι λογικό - να μάθει ότι το αγγελούδι της δε βρίσκεται πια στη ζωή. Εξάλλου, η νεαρή μητέρα φέρεται να ενημερώθηκε για το ότι η κόρη της νοσηλεύεται σε άλλο νοσοκομείο.

Στο μεταξύ, χθες το πρωί, στο Βενιζέλειο μετέβησαν, εκτός από τους στενούς συγγενείς της οικογένειας της αδικοχαμένης 2χρονης, δεκάδες ακόμη συγχωριανοί της, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν την τραγωδία που "χτύπησε" τα Ζωνιανά. Έτσι, όπως είναι λογικό, το κλίμα στο νοσοκομείο ήταν ιδιαίτερα βαρύ, λόγω του θρήνου που επικράτησε από τους συγγενείς και τους φίλους της οικογένειας του άτυχου κοριτσιού.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΤΑΙ Η ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΚΟΡΗ ΣΕ ΤΡΟΧΑΙΟ

Στο προσκήνιο η έλλειψη ασθενοφόρου

Χθες, πάντως, για ακόμη μια φορά, αναδείχθηκε το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή των Ανωγείων και του ορεινού Μυλοποτάμου αναφορικά με τη διαθεσιμότητα του ασθενοφόρου. Όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής, η βάρδια του ασθενοφόρου στο Κέντρο Υγείας Ανωγείων είναι δύο ή τρεις ημέρες την εβδομάδα. Σύμφωνα με τις ίδιες μαρτυρίες, το εν λόγω πρόβλημα υφίσταται εδώ και χρόνια. Πάντως, όπως ανέφερε ο υποδιοικητής της 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης, το ΕΚΑΒ δε δέχτηκε κλήση για το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα. Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με τον υποδιοικητή, ο χρόνος άφιξης του ασθενοφόρου στα Ανώγεια δεν επηρέασε την κατάσταση της υγείας της 23χρονης μάνας.

Ρεπορτάζ:  Νικόλας Αγγελίνος - Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News