Ειδήσεις

Ανησυχία για την "ΠΑΤΡΙΣ" από την ΟΕΒΕΝΗ

Να προχωρήσει στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα επιχειρηματικά αδιέξοδα και να αποφευχθεί ένα νέο ντόμινο πτωχεύσεων, καλεί την κυβέρνηση η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Νομού Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ), με αφορμή το ενδεχόμενο πτώχευσης της εφημερίδας "ΠΑΤΡΙΣ".

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΠΑΤΡΙΣ ΥΠΕΒΑΛΛΕ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ

Συγκεκριμένα η ΟΕΒΕΝΗ στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής: «Η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Ηρακλείου (ΟΕΒΕΝΗ) εκφράζει τη λύπη και τη βαθιά ανησυχία της στο ενδεχόμενο κλείσιμο της εφημερίδας "ΠΑΤΡΙΣ" και την υπαγωγή αυτής στο άρθρο 99, 10 και 103 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον που βιώνουν πλήθος επαγγελματιών, και όχι μόνο, δεν άργησε να δείξει το άσχημό του πρόσωπο και να πλήξει για άλλη μια φορά την έντυπη ενημέρωση της Κρήτης. Από τη Δευτέρα 24 Ιουνίου του 1946, οπότε η εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" κυκλοφόρησε για πρώτη φορά, έως και σήμερα, δεν έχει πάψει στιγμή να παρέχει έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, βρισκόμενη πάντα στην πρώτη γραμμή των γεγονότων. Οι τίτλοι τέλους της εφημερίδας "ΠΑΤΡΙΣ" θα πλήξουν καίρια την ενημέρωση και θα διευρύνουν τον κατάλογο των ανέργων, αφού πολλοί εργαζόμενοι θα περάσουν το κατώφλι της ανεργίας.

Καλούμε την κυβέρνηση να προχωρήσει στις αναγκαίες νομοθετικές ρυθμίσεις για τις υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, προκειμένου να βρεθούν λύσεις στα επιχειρηματικά αδιέξοδα και να αποφευχθεί ένα νέο ντόμινο πτωχεύσεων».

Σχόλια